• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juka se vraća protiv najboljih?

Autor mondo.ba

Nakon operacije u maju i osmomjesečne pauze, bh. reprezentativac Jusuf Nurkić mogao bi se vratiti na parket u noći sa subote na nedjelju, kada njegov Denver gostuje Golden Stejtu.

Iako u dosadašnjem dijelu sezonu imaju skor od 12 pobjeda i 20 poraza, Denver Nagetsi blizu su osme pozicije Zapadne konferencije i mjesta koje vodi u plej-of.

Imajući u vidu sve povrede koje su ih zadesile tokom sezone, može se reći da su košarkaši Denvera odradili dobar posao. Bh. reprezentativac i centar Nagetsa Jusuf Nurkić još nije nastupio ove sezone, a prema posljednjim informacijama, popularni Juka mogao bi se naći na terenu za vikend.

Nakon operacije u maju, koja ga je odvojila sa terena osam mjeseci, Nurkić je vrijedno radio na povratku u formu. Iako je bilo u planu da ovosezonski debi ostvari još u novembru, situacija sa potpunim oporavkom se iskomplikovala, ali izgleda da je konačno došao kraj pauzi.

U noći sa subote na nedjelju, Denver će gostovati lideru NBA lige, ekipi Golden Stejta, a svi se nadaju da će Nurkić konačno izaći na teren.

"Nadam se, učiniću sve što budem mogao. Ne mogu da dočekam povratak na teren, ali isto tako ne želim da žurim. Odužilo se", rekao je Nurkić o predstojećem povratku.

Ipak, trener Nagetsa Majk Meloun još nije definitivno odlučio da li će Nurkić zaigrati narednih dana. Ako se to desi, vjerovatno na terenu neće provesti više od 15 minuta u uvodnim mečevima.

"Dugo nije igrao i teško je reći da li će biti spreman, pogotovo za ovako težak meč, protiv najjače ekipe na svijetu. Nije lako ubaciti ga u igru i reći 'vratio se'. Imamo još vremena do vikenda, da vidimo da li je spreman ili ne. Ako bude dobro, pružiću mu par minuta", poručio je Meloun.

Iako su ostali centri Denvera Nikola Jokić i Žofri Lovernj odradili dobar dio posla ove sezone, Nurkićev povratak svakako će biti veliki plus za Melounovu ekipu.

Prethodne sezone, kao Ruki, 21-godišnji Nurkić prosječno je ubacio 6,9 poena po meču, uz 6,2 uhvaćene lopte. Takođe, imao je 2,2 blokade u prosjeku.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC