• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kobijev poslednji put među "zelenima"...

Autor mondo.rs

"Penzioner u najavi" izašao na parket Gardena u Bostonu po poslednji put i zaradio velike aplauze...

Prošlo je tačno mesec dana otkako je Kobi Brajant najavio da mu je trenutna sezona i poslednja u karijeri, te da će posle nje okačiti "patike o klin".

Iako igra najgoru sezonu u karijeri, prvo je dobio prelep doček od svojih navijača, pa od "rođene" Filadelfije, da bi u noći između srede i četvrtka bio lepo ispraćen i od navijača Boston Seltiksa.

Uz aplauze, povike i transparente.

Dobio je ovacije kada su ga predstavljali na početku, dugo se mučio na parket (kao i čitave sezone) i onda ubacio prve poene, na šta je i domaća publika reagovala. Zvuči neverovatno, ali su mu čak i skandirali ime, u pozitivnom kontekstu...

I na kraju je rešio utakmicu u korist Lejkersa i zaradio nove aplauze.

Ovo dokazuje da je veliki igrač, ali i da rivalitet između Bostona i Los Anđelesa nije više onako jak kao 70-ih i 80-ih, na kraju i to da je NBA dugo već liga igrača, a ne liga timova, gde se publika pre svega vezuje za individualce.

Podsetimo, pre samo pet godina ova dva tima su igrala sjajno NBA finale, a uspešniji je bio Boston pošto je pobedio 4:3 u seriji i tako onemogućio Kobija da uzme i šesti prsten. Ali je bio MVP finala...

Pre sinoćne utakmice rekao da je siguran da će "bogovi sporta" ponovo spojiti Lejkerse i Seltikse u finalu, ali to se skoro sigurno neće desiti ove sezone.

Brajant je imao mnogo velikih bitki protiv Seltiksa, a protiv "zelenih" je ukupno igrao 30 utakmica u regularnoj sezoni. Protiv njih je beležio 24,8 poena po meču, 5,1 skok i 4,5 asistencija. Ono što je jako zanimljivo u celoj priči protiv Seltiksa je to da od svih timova protiv kojih je igrao - protiv njih ima najlošiji procenat šuta iz igre (42%).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC