• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sale o NBA "orlovima" Belom, Džoniju, Bobiju

Autor mondo.rs

Aleksandar Đorđević ocenio je učinak srpskih igrača u debitantskoj sezoni u NBA ligi

 Saša Đorđević o nemanji Bjelici Bobiju Marjanoviću i Nikoli Jokicu Izvor: MN PRESS

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević i njegov stručni štab svakodnevno prati igre brojne igrače u ligama širom sveta.

Na "skeneru" su i trojica igrača u NBA ligi, koji ove sezone debituju u najjačoj ligi sveta. Nemanja Bjelica i Boban Marjanović već su bili na Đorđevićevom spisku, a Nikola Jokić sigurno će se naći na pripremama nacionalnog tima na leto.

Đorđević je prvo analizirao dosadašnji učinak Bjelice u Minesoti.

"Prema očekivanjima, Bjelica je bio jako dobar na početku, sada u malom padu, verovatno zbog napornog leta, povrede koju je imao i zbog koje je ispao iz dobrog kontinuiteta. Ne sumnjam da će njemu ova sezona biti od velikog značaja za dalju uspešnu NBA karijeru, jer je već svima dokazao da i te kako ima kvalitet za najjaču ligu sveta. Igra u mladoj ekipi, ali sa možda najboljim 'učiteljem' koga je mogao da poželi kao saigrača - Kevinom Garnetom", izjavio je u intervjuu za sajt KSS Aleksandar Đorđević.

Nikola Jokić ostavio je možda i najbolji utisak od početka sezone u dresu Denvera.

"Jokić ima zapaženu minutažu i zapaženu rolu u Denveru. Sve je sigurniji i konstantniji u svojim igrama, što izuzetno raduje. Nameće se kao igrač od važnosti za svoj tim, a tako bi trebalo da se razvija i kad je reprezentacija u pitanju. Mislim da će on biti jako kvalitetan igrač, kome je važno da uz NBA polako dodaje i reprezentativno iskustvo. U razgovorima sa ljudima iz organizacije Denvera mi je još letos bilo jasno da su imali plan za njega i raduje njegov napredak. Kao igrač ima veliki koeficijent inteligencije, potrebno je da razvije atletsku stranu i to je i bio glavni razlog što su iz Nagitsa odlučili da ga već ove godine potpišu. Njihova namera bila je da što pre popravi fizičke kvalitete, brzinu, eksplozivnost i skočnost", naveo je Đorđević.

Selektoru Srbije najteže je bilo da da ocenu igara Bobana Marjanovića u San Antoniju.

"Marjanović nema veliku minutažu, tako da ne mogu potpuno da ocenim njegov razvoj u NBA, ali na nekoliko utakmica kada je dobio šansu imao je zapažene partije, na nivou igara iz prethodne sezone u Crvenoj zvezdi. Još postoji žal što je morao da propusti poslednje Evropsko prvenstvo, jer smatram da je mogao da bude jedan od ključnih igrača reprezentacije Srbije. Izabrao je jednu od najboljih NBA sredina i iskreno se nadam da će mu samo treninzi sa takvim asovima, pre svih Timom Dankanom, kod takvog trenera kao što je Greg Popović, doneti potreban napredak u igračkom smislu", istakao je selektor "orlova".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC