• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moćna Barsa i odlični Olimpijakos!

Autor mondo.rs

U poslednjim utakmicama Evrolige koje su odigrane u četvrtak pobede su zabeležili Barselona i Olimpijakos.

Krajem oktobra Laboral je posle produžetka naneo bolan poraz Olimpijakosu, ali im se ekipa iz Pireja brzo odužila za taj poraz... U TOP16 fazi su im još jednom uzvratili za taj poraz (76:82) i popravili učinak protiv španskih ekipa.

Međutim, Barselona je "osvetlala" obraz ekipama iz Španije, pošto je pre Laboral Kuče poražen i Real Madrid, pa je "blaugrana" upisala vrlo ubedljivu pobedu protiv Himkija - 87:70.

Olimpijakos je protiv neugodnog rivala počeo "jako", a odlično su igrali Otelo Hanter i Vasilis Spanulis, međutim, nešto bolja partija Kuče u drugom poluvremenu doprinela je tome da rezultat ne bude tako visok, pa je na kraju bilo "samo plus šest".

Gosti iz Pireja su sredinom trećeg dela igre imali i plus 17, ali od tada se ta prednost polako topila, pa ko zna šta bi bilo da utakmica traje duže od 40 minuta. Najefikasniji u crveno-belom su bili Spanulis sa 19, Hanter sa 17, Pritezis 15 i Mancaris 14, dok su ostali ostvarili vrlo skroman učinak. (Milutinov bez poena). Laboral Kuča je imala više raspoloženih igrača, ali nisu bili tako efikasni, pa je najbolji bio Majk Džejms sa 16, dok je Burusis zaustavljen na 12.

Barselona je protiv Himkija upisala prvu pobedu u TOP16 fazi (u prvom kolu poraženi od Olimpijakosa), a tokom čitave utakmice su ekipu iz Moskve držali na dvocifrenom odstojanju.

Ključnu prednost su stekli u finišu druge četvrtine kada su napravili seriju 11:2, a na poluvreme otišli sa prednošću 49:29. U nastavku su samo "održavali" prednost, a Himki je bio najbliži kada je prišao na "+12", međutim to je bilo sve od njih večeras, pošto su očajno šutirali za tri poena (3/23).

Barsa je imala čak šestoricu dvocifrenih, a prednjačili su Navaro i Ribas sa po 14 poena, dok je kod Himkija Tarjis Rajs ubacio isti broj poena uz sedam asistencija.

Grupa E

Darušafaka - Cedevita 72:79

petak

18.00 Lokomotiva - Efes
20.00 Crvena zvezda - Fenerbahče
20.45 Panatinaikos - Unikaha

TABELA: Lokomotiva 1-0, Unikaha 1-0, Fenerbahče 1-0, Anadolu Efes 1-0, , Cedevita 1-1, Crvena zvezda 0-1, Panatinaikos 0-1, Darušafaka 0-2.

Grupa F

CSKA Moskva - Real Madrid 95:81
Laboral Kuča - Olimpijakos 76:82
Barselona - Himki 87:70

petak

20.00 Bamberg - Žalgiris

TABELA: Olimpijakos 2-0, Laboral 1-1, CSKA 1-1, Barselona 1-1, Real Madrid 1-1, Himki 1-1, Bamberg 0-1, Žalgiris 0-1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC