• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džikić preuzeo Partizan: Propasti ne smemo!

Autor mondo.rs

Novi trener crno-belih košarkaša najavio utakmicu sa Cibonom i pričao o svom povratku u klub.

 Aleksandar Džikić preuzeo KK Partizan Izvor: MONDO

Aleksandar Džikić u nedelju od 19 časova debitovaće u ulozi trenera Partizana.

Nekadašnji pomoćnik Duška Vujoševića vratio se među crno-bele da pokuša da vrati klub na pobednički put.

Prvi ispit imaće protiv Cibone u Hali Pionir.

"Stvarno nemam puno da pričam na početku. Znate kakva je situacija i kakav je tim. Moramo da radimo i nadamo se najboljem", istakao je Džikić u svom prvom razgovoru sa predstavnicima medija od povratka u Beograd.

Telekom ponovo sponzor

Zamenik predsednika kluba, Miroslav Berić, najavio je povratak novog-starog sponzora, kompanije Telekom. "Potpisan je jednogodišnji ugovor sa Telekomom, tako da će Partizan do kraja godine imati novog-starog sponzora. Postoji još jedno potencijalno ime, ali o tome ne mogu još da pričam. Situacija je svakako bolja nego pre i nešto se događa. Ne mogu o cifri, naravno, ali jako smo zadovoljni", rekao je Berić.

 Iskusni trener kaže da nije imao dilemu da li da preuzme klub koji se ove sezone nalazi u izuzetno teškoj situaciji.

"Odluka je potpuno iracionalna i donesena na ličnom nivou. Da smo puno vagali - nismo", poručio je Džikić.

Osvrnuo se potom na igrački kadar i stanje tima, odnosno poljuljano pouzdanje lošim plasmanom na tabeli ABA lige (crno-beli su tek na 12. mestu).

"To je jedan deo posla. Ne možeš da se baviš ovim ako ne veruješ u sebe. Ali, jedno je kad ja pričam igraču da je dobar, a drugo kad on sam vidi da uloženi rad na terenu daje efekta. To se ne diže preko noći. Sada je na nama samo da izađemo na parket i da posle nemamo žal u svlačionici", rekao je i dodao:

"Treniramo, jednom nedeljno imaćemo provere. Ne može niko da očekuje da u ovoj situaciji igrači budu puni sebe, da sve pršti. Ne verujem da je ijedan od njih zadovoljan kako igra za Partizan. U ovom klubu imaš obavezu prema istoriji, prema navijačima. Borio se za prvo mesto ili sada kao mi za opstanak, pritisak postoji".



Njegov prethodnik, Petar Božić, često je rotirao igrače i koristio sve raspoložive snage. Džikić će to činiti nešto drugačije.

"Mogu da planiram jedno, ali teren je drugo. Neće igrati njih 12, igraće ih 9-10. Ako pobedimo Cibonu, biće lakše".

U priču o timu uključio se i zamenik predsednika kluba, Miroslav Berić. Pričao je o malom budžetu, Amerikancima koji su dovedeni za 3-4 puta manji novac nego ranijih sezona, ali je i priznao da nije očekivao borbu za opstanak.

"Znate koliko pobeda nam je izmaklo u poslednjim sekundama... Ali kad se to dešava učestalo, onda je i do nas".

Na njegove reči nadovezao se novi trener:

"Situacija je takva kakva je, ali propasti ne smemo", istakao je Džikić, koji nije želeo da priča o eventualnim promenama u stručnom štabu.

"U prvom planu je Cibona. Videćemo posle... Želimo da prekinemo loš niz. Cibona ima dva talentovana igrača i iskusan ostatak tima. U ovakvoj situaciji ne može da bude lagano. Igrači treba da energijom, odlučnošću i hrabrošću obraduju navijače. Želimo da Pionir bude pun, jer osećaj nikako nije isti", priželjkuje Džikić.

Osvrnuo se i na angažovanje Darela Vilijamsa, koji još nije zvanično član Partizana, ali je jako blizu potpisa.

"Primarna stvar je cajtnot u kome se nalazimo i poslednji rok za registraciju 10. januar. Odluka je morala da se donese za 24 sata, imali smo neka imena na stolu i, kao što znate, igrači iz NBDL imaju obeštećenja od 40-50.000 dolara, tako da smo se okrenuli Evropi. Vilijams je prvi skakač belgijske lige, četvrti strelac, nizak za centra i ne očekujem od njega neka čuda, ali očekujem da će nam pomoći u preostalih osam kola".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC