• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović: Šta je presudilo? Pa, 70, 61 i 65 poena

Autor mondo.rs

Trener Fenerbahčea nije želeo da ulazi u diskusiju oko toga "da li je njegov tim bio previše dobar ili Crvena zvezda previše loša".

  Namrštio se na to pitanje i rekao:

"To vi raspravljajte, šta ja vama da kažem..."

Posle kratke pauze, konstatovao je nešto što je bilo zajednički imenitelj u svakoj od tri ovosezonske utakmice dva kluba.

"Igrali smo tri puta sa Crvenom zvezdom i naša odbrana je svaki put bila na skoro istom nivou. Prva je završena 74:70, druga 79:61 i večeras je Zvezda dala 65 poena... Dakle, ključ je bio u tome, da odigramo dobru odbranu i zadržimo ih na tom proseku poena, što smo i uspeli", konstatovao je najtrofejniji trener Evrope.

"Kao što sam rekao, treća utakmica u nizu protiv Crvene zvezde. Nisam bio zadovoljan činejnicom što ćemo ponovo biti u grupi sa njima i mislim da su sada neuporedivo bolji tim nego što su bili na početku sezone", rekao je i dodao:

"Mi opet nismo imali koncentraciju tokom svih 40 minuta i nismo se snašli u ovoj igri faulova, za koju sam spremao igrače i govorio im da će Zvezda sigurno odigrati dobro pred svojom publikom, u ovakvom ambijentu, kao i svaki put... Starteri su odigrali mirne glave, pametno, naročito smo dobri bili u nekim reakcijama u skoku u napadu, mislim da smo tu i dobili utakmicu", primetio je popularni "Žoc", ali...

"Međutim, nisam zadovoljan kako su odigrali rezervisti. Prošlu utakmicu u turskom prvenstvu smo dobili 'na klupu', međutim Evroliga traži više i moraju bolje momci sa klupe. Treba nam to, da pomognu, naročito kada ima ovako mnogo putovanja, a mi već u nedelju idemo na novi put jednoj od najneugodnijih ekipa u Turskoj".

Ovaj Fener i prošlogodišnji Fener? Razlika je očigledna. I u stilu igre i u još nekim stvarima. Obradović nije poricao...

"Dosta novih igrača imamo, drugačija je kompozicija tima, drugačiji individualni kvaliteti, logično i drugačiji stil igre... Imamo dobru atmosferu u ekipi, ali mora bolje, jer smo i večeras imali periode koji nisu za pohvalu", ostao je uzdržan.

"Lopta večeras nije uvek išla kako ja to volim i tražim od njih, da podele pas više. Neki igrači, starteri, to dobro rade, žrtvuju se za tim, malo i menjaju sebe", rekao je Obradović i zaključio da bi svi morali na taj način da razmišljaju ako žele da budu najbolji kada je najvažnije.

"Zvezda, bez obzira na rezultat večeras, sigurno može svakom timu da napravi veoma teško i neugodno gostovanje ovde, a tek je drugo kolo, ništa nije gotovo, ima još 12 utakmica do kraja i nijedna ekipa koja je ušla u 16 ne stidi se da razmišlja o tome da ide i među osam", kaže Obradović.

Na konstataciju da njegova postava uglavnom bolje izgleda u Evroligi, nego u prvenstvu Turske, ponudio je obrazloženje...

"Sve je u glavi", kaže Obradović.

"Mi kada se pripremamo za Evroligu, imamo tri ili četiri treninga, a jedan ili dva za tursko prvenstvo. Kako onda da radimo na detaljima? Nije to lako... I, naravno da su neki igrači motivisaniji kada igraju evropske utakmice, nego tursko prvenstvo, ali moramo da shvatimo da smo mi Fenerbahče i da svi igraju maksimalno protiv nas i da ćemo biti u problemu ako nismo, u svakom smislu, na nivou na kom su ostali timovi. To se i pokazuje", rekao je.

A, potom, osetio potrebu da kaže još nešto vezano za doček u Beogradu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC