• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlade Đurović preuzeo FMP!

Slabe igre i nezadovoljavajući rezultati na početku sezone rezultirali su smjenom na klupi FMP Železnika.

 Vlade Đurović preuzeo FMP! Izvor: MONDO

Slobodan Klipa od srijede više nije šef struke "pantera", njegovo mjesto zauzeo je iskusni Vlade Đurović.

Đurović se vraća u beogradsko predgrađe poslije pet i po godina. Tada je zbog neslaganja sa prvim čovjekom kluba, Nebojšom Čovićem, podnio ostavku veče pred odlazak na završni turnir Jadranske lige u Zagrebu!

Te sezone je sa "panterima" osvojio nacionalni Kup, a ljeta 2003. i zlatnu medalju na Univerzijadi u Daeguu, kada su igrači FMP-a nastupili u dresovima Srbije i Crne Gore.

FMP je u prva četiri kola NLB lige zabilježio jednu pobjedu i dva poraza (meč sa Partizanom je odložen). Klipin tim savladao je oslabljenu Crvenu zvezdu tek poslije produžetka, zatim je glatko izgubio od Cibone, a "prekipjelo" je poslije poraza od Zagreba na domaćem parketu, minulog vikenda.

U saopštenju koje je potpisalo predsjedništvo FMP-a, izraženo je "poštovanje i zahvalnost Klipi na devetogodišnjoj saradnji i velikim rezultatima i doprinosu u afirmaciji kluba".

"Gospodin Klipa je svojim nesebičnim i visoko stručnim radom doprinio razvoju velikog broja mladih igrača, što je već dugi niz godina prepoznatljiv imidž KK FMP u Srbiji, regionu i Evropi".

Zašto Đurović?

"Predsjedništvo KK FMP se nakon detaljne analize opredijelilo da ukaže povjerenje gospodinu Đuroviću, koji je prepoznatljiv i provjeren stručnjak, kako na domaćem tako i na međunarodnom košarkaškom planu".

Klub je poručio da "cijeli sistem FMP-a" ulaže dodatne napore u prevazilaženju izuzetno složene situacije izazvane sveopštom ekonomskom krizom.

"Kao košarkaški sistem koji daje najviše igrača za sve reprezentativne selekcije Srbije, očekujemo razumijevanje i pomoć od relevantnih državnih institucija".

Đurović (61) je posljednji angažman imao u Vojvodini, sa kojom proljetos nije uspio da izbjegne ispadanje iz NLB lige.

U trenerskoj karijeri vodio je više od 20 klubova u bivšoj SFR Jugoslaviji, Grčkoj, Francuskoj, Belgiji, Litvaniji i na Kipru.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC