• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Entoan Voker - od prstena do bankrota

Nekadašnji igrač Boston Seltiksa Entoan Voker, šampion NBA lige 2006. sa ekipom Majami Hita, ostao je bez prebijene pare!

 Entoan Voker - od prstena do bankrota Izvor: MONDO

Trostruki učesnik Ol star meča "uspio" je da potroši više desetina miliona dolara zarađenih za 12 godina provedenih na NBA parketima.

"Boston Gloub" piše da Voker duguje bankama više od četiri miliona dolara za kredite koje je podizao, a ima i 800 hiljada dolara kockarskih dugova. Uz to ga tek očekuje suđenje zbog izdavanja čekova bez pokrića...

Autor jednog od internet blogova koji se bave Boston Seltiksima pokušao je da objasni kako se dogodio takav finansijski sunovrat.

Voker je igrajući košarku zaradio više od 110 miliona dolara bruto. Kada se odbiju porezi, a doda novac zarađen marketingom (nosio je "adidasovu" opremu i bio na omotu video igrice "NBA Live 99") trebalo bi da mu je ostalo između 60 i 65 miliona.

Kako je uspio da sve to potroši?

Voker je tokom "zlatnih" igračkih dana vodio sa sobom čitavu armiju prijatelja i rođaka. Njegova majka procijenila je da je na različite načine pomagao više od 70 ljudi.

U predgrađu Čikaga je sagradio vilu sa zatvorenim bazenom, deset kupatila i košarkaškim terenom regularnih dimenzija.

Dok je igrao za Boston, na parkingu ispred njegove kuće su se nalazila dva "bentlija", dva "mercedesa", "rejndž rover", "kadilak eskalejd" i crveni "hamer". Svi njegovi automobili i džipovi bili su opremljeni do maksimuma.

Kao da to nije bilo dovoljno, bio je kolekcionar luksuznih satova marke "roleks" i "kartije", optočenih dijamantima...

Sa takvim načinom života, novac prije ili kasnije mora da "ispari". A Voker je bio široke ruke i prema svojim trenerima i saigračima, pa čak i klincima sa ulice.

Na njegovom primjeru pokazalo se da je pokojni reper Notorius Bi Aj Dži bio u pravu, kada je polovinom 90-ih napravio hit "Više novca, više problema".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC