• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bjelica bez promašaja i bez pobede!

Autor mondo.rs

Srpski as dobio je "kosku" od trener Mičela i umalo sjajno obavio zadatak u jurnjavi za Dalasom. Ipak, njegov faul nad Novickim prekinuo je seriju "vukova".

Nemanja Bjelica dobio je "kosku" od trenera Sema Mičela, da igra u trenucima kada je trebalo juriti prednost Dalas Meveriksa i zaustaviti zahuktalog Dirka Novickog, ali naš as se nije prepao!

Ipak, nije imao sreće da dobru partiju za tih 11 minuta koliko je dobio ove noći (nedelja na ponedeljak) kruniše i pobedom.

Dva puta pokušao je za tri poena, oba puta je pogodio, imao je i dva skoka, jednu ukradenu loptu i asistenciju i nekoliko dobrih odbrana na Novickom, ali i tu nesreću da je faulirao Dirka u trenutku kada se Nemac digao na dvojku i pogodio.

Novicki je, na 1:50 do kraja, faul Bjelice kaznio i sa dodatnim slobodnim bacanjem i zaustavio nalet Vulvsa koji su na krilima hiperaktivnog Endrjua Viginsa napravili seriju 12:4 i 69:81 pretvorili u obećavajućih 81:85.

Ipak, s Dirkova tri poena, Mevsi su odbili taj napad Minesote, a kad je Vigins nastavio da rešeta obruč gostiju, Novickom se pridružio i Deron Vilijams čiji su poeni pomogli da Dalas odbrani vođstvo koje je držao od finiša prve četvrtine i koje je iznosilo i 13 poena.

Na kraju: Minesota – Dalas 87:93.

U ovom meču nastupio je i predsednik Partizana, Nikola Peković, koji se sporo, ali uspešno oporavlja od povrede skočnog zgloba i koji je za 15 minuta na parketu ove večeri ubacio dva od pet pokušaja za četiri poena, uz skok i izgubljenu loptu. Riki Rubio pogodio je 12 poena, uz osam asistencija, sedam skokova i tri ukradene lopte, dok je Vigins sjajnim završetkom meča s ubačenih 12 poena u poslednjih osam minuta došao do učinka od 21 poena, sedam skokova i tri asistencije.

Na drugoj strani, šutirajući 12/22, Novicki je ubacio 29 poena, a pratili su ga Čandler Parsons sa 14 i Zaza Pašulija sa 13 poena i 11 skokova.

U "El Eju" Kris Pol ubacio je 25 poena, uz 11 asistencija, pet skokova, tri ukradene i dve izgubljene lopte, a sa skromnih 183 centimetara uspeo je da zabeleži i blokadu u "napetoj" pobedi Los Anđeles Klipersa nad borbenim Nju Orleans Pelikansima.

Posle produžetaka bilo je 114:111 za "El Ej", uz podatak da je na kraju četiri četvrtine rezultat bio 101:101.

Pola je pratio veteran Džamal Kraford, nekadašnji "NBA kralj krosovera", koji je sa klupe doneo 21 poen, uz tri skoka i dve asistencije, dok je Vesli Džonson postigao 15, Luk Ričard Mbah a Mute 14, a Deandre Džordan 12 poena, uz 11 skokova.

Dok Rivers nije mogao da računa na povređenog Blejka Grifina, što je moglo da se oseti u igri manje popularnog, ali u poslednje uspešnijeg tima iz Los Anđelesa.

Ni na drugoj strani nije bilo prve zvezde ekipe, takođe zbog povrede. Entoni Dejvis, koji će od leta postati najplaćeniji košarkaš svih vremena, gledao je sa klupe kako se ostatak ekipe bori za 12. pobedu u sezoni.

Džaru Holidej iznenadio je sve i sa klupe doneo 29 poena Pelikansima, uz šut za dva poena 10/23 i 1/5 za tri poena, ali je imao i 11 skokova, četiri asistencije i tri ukradene lopte. Tajrik Evans, kao starter, ubacio je 26 poena, uz 9/19 iz igre, dok je Rajan Anderson stao na 16 poena i deset skokova. Omer Ašik pokušao je da odmeni Dejvisa sa osam poena i 11 skokova.

Kada je pre tri nedelje Blejk Grifin doživeo veoma neugodnu (može se reći i tešku) povredu tetive levog kvadricepsa, mnogi su predivđali pad Klipersima, ali oni trenutno imaju najduži niz pobeda u NBA ligi – ovo je bila 11. uzastopna, od čega osma bez petostrukog Ol-star igrača, Grifina. Generalno, Klipersi imaju skor 20-8 kada ne mogu da računaju na Grifina...

Dejvis je s druge strane propustio drugu utakmicu u nizu zbog bolova u leđima i Pelikansi su doživeli i drugi poraz, posle onog upisanog u meču sa Indijana Pejsersima u petak uveče.

Ove večeri, Nju Orleans je stigao do produžetka zahvaljujući Holideju koji je ubacio sva tri penala na 1,6 do kraja, nakon što ga je Ostin Rivers faulirao pri šutu za tri.

Holideju su to bili 10, 11. i 12. poen u četvrtoj četvrtini, čime je pomogao da Pelikansi prelete preko zaostatka od 12 poena sa starta četvrtine. Ipak, peti poraz u poslednjih šest mečeva Nju Orleans je doživeo u produžetku, kada su se Klipersi malo "sabrali" pri šutu za jedan poen. Večeras su sa 16 promašenih slobodnih bacanja iz 34 pokušaja umalo poklonili pobedu gostima.

Klipersi dočekuju Majami Hit u noći između srede i četvrtka, dok će Pelikansi ostati u Los Anđelesu i igrati sa Lejkersima u noći između utorka i srede.

REZULTATI:

L. A. Klipers – Nju Orleans 114:111
/Pol 25, 5 sk, 11 as – Holidej 29, 11 sk, 4 as/

Minesota – Dalas 87:93
/Vigins 21, 7 sk, 3 as – Novicki 29, 7 sk, 1 as/

Sastaju se još:

Memfis – Boston
Filadelfija – Klilvend
Hjuston – Indijana
Denver – Šarlot
Portland – Oklahoma
L. A. Lejkers - Juta


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC