• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Perfektni PAO se dobro oznojio pred Zvezdu

Autor mondo.rs

Tim Saše Đorđevića upisao je očekivanu pobedu nad Kifisijom (73:67), uz veliki trud "žilavog" protivnika. Pavlović nije nastupio.

Panatinaikos Aleksandra Saše Đorđevića okončao je ovog ponedeljka prvi krug grčkog prvenstva na prvom mestu tabele, bez poraza, sa 13 uzastopnih trijumfa u isto toliko kola.

U 13. rundi domaćeg prvenstva, "zeleni" iz Atine pobedili su kod kuće Kifisiju 73:67 (14:22, 18:12, 25:8, 16:25) i u dobrom raspoloženju se okrenuli utakmici protiv Crvene zvezde Telekom na istom parketu, zakazanoj za četvrtak u 20.15 časova.

Najefikasniji igrač Panatinaikosa bio je raspucani Džejms Feldejn, koji je završio meč sa 21 poenom i pet pogođenih trojki iz devet pokušaja. Srpski centar Miroslav Raduljica proveo je na terenu skoro 15 minuta i za to vreme ubacio pet poena, uz četiri skoka, dok je njegov saigrač iz reprezentacije Ognjen Kuzmić igrao 11 minuta, uz po dva promašaja iz igre i sa linije za slobodna bacanja.

Aleksandar Saša Pavlović jedini je igrač "zelenih" čije je ime bio u protokolu, a koji nije nastupio u utakmici u kojoj je njegovim saigračima bio potreban dodatni trud da bi se izborili sa neugodnim protivnikom.

Kifisija je bolje počela, u 10. minutu vodila 22:14 i čuvala vođstvo četvrt časa igre. Međutim, iznenađujuće je imala prednost i na poluvremenu (34:32).

Potom je usledila sjajna deonica Đorđevićevog sastava, koju je apsolutno rešio u svoju korist (25:8) i vođstvom 57:42 nagovestio mirnu završnicu.

Ipak, Kifisija se nije mirila sa porazom, već je malo po malo smanjivala razliku i pet minuta pre kraja prišla favoritu i na "minus 7". Konačno vođstvo Panatinaikosa smanjeno je od tog momenta još za poen, ali veliko iznenađenje nije viđeno.

U prethodna dva kola Top 16 faze, PAO je izgubio od Fenerbahčea u Istanbulu, pa pobedio kod kuće Unikahu.

PAO: Pavlović, Haralampopulos 11, Janković 5, Gocis 12, Raduljica 5, Papas 3, Feldejn 21, Dijamantidis 2, Gist 8, Kalates 4 (6 sk, 6 as), Papajanis 2, Kuzmić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC