• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko hoće Kaliparija mora da izbroji 120 miliona!

Autor mondo.rs

Džon Kalipari želi da nastavi da radi u svom koledž timu Kentakiju, ali ukoliko stigne ponuda od 120 miliona dolara - dobro će razmisliti.

Poznati košarkaški trener Džon Kalipari se 2009. godine "uhlebio" u koledž sastavu Kentakija, mestu gde je za sedam sezona "napravio" veliki broj sadašnjih NBA zvezda, ali i mestu gde vrlo dobro zarađuje.

Godišnja zarada ovog trenera iznosi oko 8 miliona dolara, a nije tajna da je za njega zainteresovan veliki broj timova.

U godini kada je LeBron Džejms najavio svoj povratak u Klivlend, ovaj trener je bio blizu klupe Kavsa, ali je tu ponudu, mrtav hladan, odbio iz razloga što mu je ponuđen isti novac koji i inače zarađuje u Kentakiju. Klivlend se tada odlučio za Dejvida Blata...

Na prethodnom draftu izabrano je čak sedam njegovih košarkaša (četvorica u prvih 13), a prethodnih godina je u NBA lansirao Entonija Dejvisa, Enesa Kantera, Brendana Najta, Džona Vola, Demarkusa Kazinsa, Erika Bledsoa i mnoge druge.

Sviđa mu se taj posao i zato je skupa roba.

Vlasnik Bruklin Netsa Mihail Prokhorov, čiji je tim prethodnih godina više puta "probijao" seleri kep, zainteresovan je da u svoj klub dovede Kaliparija, pošto je nedavno otpustio trenera Lionela Holinsa zbog loših rezultata.

Kako saznaje poznati košarkaški novinar Adrijan Vojnarovski, Prokhorov će u narednim danima Džonu Kalipariju ponuditi ugovor koji će zadovoljiti i njegove apetite, a glasi - 120 miliona dolara na ugovor od 10 godina.

Kalipari je ovaj klub vodio od 1996. do 1999. godine, mada je tada ta franšiza bila iz Nju Džerzija, a on je na Twitteru već demantovao ove navode novinara "Jahu sportsa". On je napisao da već ima najbolji posao na svetu, i da planira da još dugo ostane u Kentakiju.

Međutim...

Izvršni direktor Netsa Bret Jormark "navaljuje" na Prokhorova da već sada pokuša da angažuje Kaliparija, pre svega iz razloga što će "njegovi" igrači Demarkus Kazins i Džon Vol biti slobodni u izboru nove sredine 2018., odnosno 2019. godine, pa bi on kao njihov mentor mogao da ih ubedi da u Bruklinu stvaraju jednu novu i jaku franšizu.

Osim Netsa, za usluge Kaliparija navodno je zainteresovan i Sakramento, koji je ovog leta angažovao Džordža Karla koji je od početka svog dejstvovanja u klubu nailazio na probleme sa već pomenutim Kazinsom.

Bruklin je trenutno pretposlednji tim Istoka sa vrlo lošim skorom 10-27, sa Džoom Džonson koji ima ugovor od 24 miliona dolara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC