• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povratak Vujoševića!

Autor mondo.rs

Trofejni trener vraća se košarci posle četiri meseca pauze. Nastaviće karijeru u inostranstvu...

 Povratak Vujoševića! Izvor: MN PRESS

Duško Vujošević ponovo radi!

Kako je na Twitteru saopštio njegov agent Miodrag Ražnatović, "Časovi ljubavi uskoro počinju u gradu porcelana", što u prevodu znači da kultni košarkaški trener preuzima francuski Limož.

Vujošević (56) će u tom timu sarađivati sa svojim nekadašnjim plejmejkerima Leom Vestermanom i Lesterom Mekejlebom, a među nosiocima igre su još Hajko Šafarcik, Ali Traore, nekadašnji NBA igrač Jakuba Dijavara, Amerikanci Vil Danijels i Met Gejtens...

Limož se prošle nedelje rastao sa trenerom Filipom Erveom, pod čijim vođstvom je proletos osvojio 11. titulu prvaka Francuske.

Ekipa se posle ispadanja iz Evrolige takmiči u Last 32 fazi Evrokupa, gde nakon poraza od PAOK-a u utorak ima skor 0-2, dok u domaćem prvenstvu ima polovičan učinak (8-8) i nalazi se u sredini tabele.

Vujošević je bio bez angažmana od 8. septembra, kada mu se novoizabrani Upravni odbor Partizana zahvalio na saradnji.

Crno-bele je predvodio od leta 2012, a pre toga od 2001. do 2010, kada je preuzeo CSKA.

Njegova avantura u Moskvi okončana je otkazom posle samo nekoliko meseci i sada će Vujošević - sigurno pun motiva - pokušati da dobrim rezultatima sa Limožom dokaže da nije "trener bez rominga", kako su ga često zvali njegovi najljući protivnici, aludirajući na činjenicu da je trofeje osvajao samo sa Partizanom.

Svakako je značajno i to što u Limožu neće imati potrebe da se bavi bilo kojim problemima, osim ekipom i terenom. Biće zanimljivo pratiti ga u takvoj situaciji, od koje se verovatno i sam odvikao...

Vujošević je i u prošlom veku imao nekoliko angažmana u inostranstvu.

Posle prvog mandata u Partizanu radio je u Španiji (Puleva iz Granade), a posle po jedne sezone u Partizanu i Crvenoj zvezdi (1990-1992), preselio se u Italiju, gde je bio šef stručnog štaba Breše, Pistoje i Skavolinija iz Pezara.

Sa crno-belima je 12 puta bio prvak države, pet puta osvajač Kupa i pet puta šampion regionalne lige. Jednom je osvojio Kup Radivoja Koraća (kao međunarodno takmičenje) i dva puta odveo Partizan na Fajnal for Evrolige.

U sezoni 2008/09 dobio je nagradu "Aleksandar Gomeljski", koju treneri evroligaških timova svake godine dodeljuju najboljem među njima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC