• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdan, Điđi i Jan srušili Lokomotivu!

Autor mondo.rs

Bilo je 51:60, kada je trio Obradovićevih asova pokrenuo seriju 12:2 i potom, u neizvesnoj završnici uspeo da donese 11. pobedu Feneru u nizu.

Mirisalo je "brejk"!

A, onda... Trio Bogdan Bogdanović/Điđi Datome/Jan Veseli pokrenuo je lavinu u četvrtoj četvrtini derbi meča 3. kola Top 16 faze pred 10.397 navijača u "Ulker areni", koja je prevrnula gosta iz Rusije.

Nema više neporaženih u Grupi E, nakon što je tim Željka Obradovića na 14 ubačenih poena u trećoj odgovorio sa 34 u četvrtoj: Fenerbahče Ulker – Lokomotiva Kuban 85:79 (20:18, 17:27, 14:15, 34:19).

Serijom 12:2 na otvaranju poslednje deonice, Bogdanović, Datome i Veseli učinili su da Rusima uđe voda u uši i zaostatak od 51:60 pretvorili u 63:62. Ipak, Jorgos Barcokas skupom timu nije dozvolio da padne i otpor Lokomotive trajao je do poslednjeg minuta, kada je Datome dovršio posao fantastičnom serijom poena.

Italijana nije bilo nigde ceo meč, a onda je u poslednjih deset minuta ubacio 12 od svojih 16 poena, praktično bez promašaja. Bogdanović je zbog pete lične finiš meča pratio sa klupe, ali je do tada sa stigao da ubaci 18 poena i ostao najefikasniji u redovima žuto-plavih, koji su i ovog četvrtka uveče mogli da računaju na "olaraund" učinak Veselija: 17 poena, sedam skokova, tri asistencije, ukradena lopta i blokada.

Fenerbahče nije doživeo poraz u Atini od 16. januara prošle godine kada ga je nadigrao Olimpijakos (68:74), a ovo je bila 11. uzastopna pobeda Obradovića u svim takmičenjima.

Izvor: MONDO

Bogdanović i Datome vezali su po dvojku i po trojku za 76:70, na 1:53 do kraja, međutim u narednom napadu Rajan Brojkhof ubacio je trojku, uz faul Bogdanovića, kojem je to bila isključujuća lična, a potom je šuter Lokomotive ubacio i dodatno slobodno bacanje za 76:72.

Ipak, jedan čovek nije paničio. Nakon što je Veseli ubacio prvo, a promašio drugo slobodno bacanje, Datome je stigao do skoka u napadu, dodao je do večeras odličnog Bobja Diksona, ovaj mu vratio pas za – pretpostavljate – dvojku Italijana, za 79:74, ali je i na to Barcokasov tim imao odgovor – trojku Malkoma Dilejnija za 79:77 (1:15 do kraja).

Međutim, kada je Kostas Slukas asistirao Veseliju za 81:77, na 43 sekunde pre kraja meča, Lokomotiva je morala da proba da uradi nešto kroz penal završnicu, u kojoj nijednom nije zadrhtala Diksonova ruka: četiri penala za šest poena razlike.

Fenerbahče je, nakon što je u prvoj četvrtini imao 20:14, a potom uglavnom igrao "klackalicu" sa Lokomotivom sve do bega Rusa na 35:31 na 35:45, uspeo da nadoknadi deset poena zaostatka sa kraja treće četvrtine (50:60) i prekine seriju od sedam pobeda Barcokasa u svim takmičenjima.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC