• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Crno-bijeli greškama u poraz

Košarkaši Partizana doživjeli su i drugi neuspjeh u B grupi Evrolige, pošto ih je u Istanbulu savladao Efes Pilsen - 77:67.

 EL: Crno-bijeli greškama u poraz Izvor: MONDO

Po četvrtinama je bilo 15:15, 20:22, 22:16, 20:14.

Crno-bijeli su otišli na poluvrijeme sa dva poena prednosti, početkom posljednje četvrtine imali su neriješen rezultat (57:57), ali su ih potom loše odluke i nepreciznosti u fazi napada odveli u novi poraz.

Partizan je u drugih 20 minuta izgubio 11 lopti, Efes na cijeloj utakmici deset. Sa kvalitetom kojim raspolaže, prvak Srbije jednostavno ne može sebi da dozvoli taj luksuz. Ali to je ceh neuigranosti i manjku kvaliteta ili talenta na pojedinim pozicijama u timu.

Domaćin je u svim četvrtinama, osim u prvoj, pravio serije poslije kojih je Partizan morao da juri rezultat. U drugoj 10:2, u trećoj 10:0 i u četvrtoj 9:0. Dva puta su Beograđani uspjeli da uhvate priključak, treći put nisu, mada su imali šansu (70:66, minut i 23 sekunde prije kraja).

Daleko najbolji kod crno-bijelih bio je centar Aleksandar Marić sa 19 poena i velika je šteta što zbog olako zarađenih prekršaja nije mogao da na terenu provede više od 24 minuta.

Bo Mekejleb i Jan Veseli postigli su po deset poena, Amerikanac je uz to imao sedam asistencija, a momak iz Češke četiri.

Izrazito bekovski orijentisan tim Efesa iz problema su iščupali - bekovi. Čarls Smit (34 godine) ubacio je 18 poena, bio je najsigurniji šuter "pivara", a svoj dio posla u odbrani i kontranapadima odradio je kao mladić.

Preston Šampert ga je podržao sa 17 koševa, dok je Igor Rakočević stao na 14, od toga 11 u drugom poluvremenu.

Statistika ove utakmice jasno pokazuje gdje je odlučen pobjednik. Nešto bolji šut spolja i znatno manji broj izgubljenih lopti odredili su da to bude Efes.

Poslije poraza od Unikahe i u Istanbulu, jasno je da Partizan i ove sezone - slabiji za petoricu odličnih igrača iz 2008/09 - ima tim sa kojim niko neće lako izaći na kraj. Da su crno-bijeli dobili bar jedan meč, a mogli su, bili bi u znatno boljoj poziciji pred meč trećeg kola, narednog četvrtka u Pioniru protiv francuskog Orleana.

Ovako će imperativ pobjede biti još veći, jer bi poraz u susretu sa direktnim rivalom značio ogroman hendikep u trci za Top 16 Evrolige.

EFES PILSEN: Kasun 9 (7sk), Smit 18 (trojke 3/6), Rakočević 14, Šampert 17 (trojke 3/5), Tunčeri 2 (5as), Tornton 7, Peker 8 (8sk), Nahbar, Kučo, Santjago, Guler, Arslan 2 (5as).

PARTIZAN: Roberts 9 (šut iz igre 3/10), Sinovec 1, Mekejleb 10 (7as), Kecman 7 (5sk), Milošević 6, Rašić, Mitrović, Božić, Marić 19 (šut 8/12, 5sk), Veseli 10 (4as), Đekić 3, Vraneš 2 (7sk, 4izg).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC