• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ujedinjeni i Slovenci:Iznenađujuće pismo iz Srbije

Autor mondo.rs

KS Slovenije i tamošnji učesnici ABA lige takođe izašli u javnost sa zajedničkom porukom, reagujući na dopis klubova iz Srbije i ovdašnjeg saveza.

Posle srpskih klubova, zajedničku poruku rukovodstvu ABA lige j.t.d. poslali su i Slovenci.

"Večiti rivali", Metalac i Mega Leks izrazili su na ovonedeljnom sastanku u Kući košarke nezadovoljstvo radom i delegiranjem arbitara na Jadranu i pozvali komesara Aleša Kamnikara da prisustvuje predstojećoj Skupštini, zakazanoj za 15. januar.

Nakon klubova iz Srbije, oglasili su se i Slovenci, adresiravši u petak pismo na kancelarije predsednika ABA lige Dragana Bokana, direktora ABA lige Krešimira Novosela i sportskog direktora lige Žarka Čabarkape.

Predsednik Krke Brane Kastelec, predsednik Union Olimpije Jani Moderndorfer, predsednik Tajfuna Iztok Špan i predsednik Košarkaškog saveza Slovenije Matej Erjavec potpisali su zajedničku poruku, kojom je objašnjeno da su u Sloveniji "iznenađeni" dopisom iz Sazonove ulice.

Tamošnji klubovi videli su zajednički stav srpskih klubova kao način vršenja pritiska na sudije i zvaničnike lige uoči finiša sezone i završnice borbi za plasman u Evropu i za opstanak.

Podsetimo da su srpski klubovi, u koje se ubraja i Igokea, najnezadovoljniji radom komesara Aleša Kamnikara, koji je razrešen na sednici u Zagrebu, početkom decembra, ali i pored toga od tada radi pod prefiksom V.D. Isti stav u vezi sa njim imaju i Cibona i Zadar, kao i MZT.

U danas objavljenom delu saopštenja Tajfuna, Krke, Olimpije i KS Slovenije o "gorućim" pitanjima piše:

"Slovenački klubovi, učesnici ABA lige, upozorili su KS Slovenije na iznenađujući zajednički dopis KSS i srpskih klubova, učesnika ABA lige, koji su poslali rukovodstvu lige i medijima. Imajući u vidu objektivno stanje u ABA ligi, KS Slovenije i slovenački klubovi, učesnici ABA lige, formirali su zajednički stav o pomenutoj problematici, o kojoj je će se očigledno raspravljati na predstojećoj Skupštini ABA lige jtd.

- Košarkaški savez Slovenije i slovenački klubovi učesnici ABA lige podržavaju svaku raspravu koja je usmerena ka očuvanju regularnosti takmičenja, odnosno nastavka takmičenja. U tom smislu je posebno važno imati pošteno i objektivno suđenje.

- Košarkaški savez Slovenije i slovenački klubovi, učesnici ABA lige, ističu značaj poštenog suđenja i jednakih kriterijuma za sve, bez obzira na to iz koje države ili iz kog mesta dolaze.

- KS Slovenije i slovenački klubovi, učesnici ABA lige protive se vršenju pritiska na odgovorne osobe za delegiranje i suđenje, kao i na komesare, delegate i arbitre. Ocenjujemo da pritisci pojedinih klubova i/ili celih nacionalnih saveza otežavaju ili čak onemogućavaju nezavisan ili objektivan rad navedenih osoba, koji je ključan u održavanju regularnosti takmičenja.

Sa željom da košarka ide napred, u skladu sa fer-plejom i zdravim sportskih duhom i sa željom da ne razdvaja države, klubove i saveze i konačno sve ljubitelje košarke u našem regionu, želimo da mirno, konstruktivno i uspešno izvedemo predstojeću Skupštinu ABA lige. Apelujemo na mudrost, korektnost i objektivnost čelnika ABA lige, koje će omogući jednako nadmetanje svih klubova koji se takmiče u ovosezonskoj ABA ligi, bez obzira na to iz koje države dolaze", poruka je Slovenaca.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC