• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuzi neće u Đordijevu Evroligu?

Autor mondo.rs

Potencijalno dobra vest za ABA ligu iz Londona.

 Francuzi neće u Đordijevu Evroligu? Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

I dalje maglovita evro-sezona 2016/17 definitivno će doneti velike promene i za sada je sigurno samo to da niko precizno ne zna kako će izgledati međunarodna takmičenja.

Dok FIBA dogovara sa nacionalnim savezima svoju "Ligu šampiona", 11 evropskih velikana potpisalo je desetogodišnje ugovore sa firmom na čijem se čelu nalazi Đordi Bertomeu, prvi čovek sadašnje Evrolige.

Podsetimo, to su: Anadolu Efes, CSKA, Armani, Barselona, Fenerbahče, Laboral Kuća, Makabi, Olimpijakos, PAO, Real Madrid i Žalgiris.

Ove nedelje, FIBA je u Londonu okupila predstavnike saveza Francuske, Nemačke, Grčke, Italije, Rusije, Španije i Turske, u četvrtak diskutovala sa njima o svom novom takmičenju i izašla u javnost sa zvaničnim zaključkom:

"Košarkaški savezi Francuske i Italije potvrdili su da će njihovi klubovi učestvovati samo u takmičenjima koja će zajednički organizovati FIBA i domaće lige. Od drugih se očekuje da slede taj primer", zvanično je saopšteno.

Ta objava povlači sa sobom jednu nedoumicu i jedno pojašnjenje, koje je FIBA prećutala.

Kao prvo, zaključak bi mogao da bude pozitivan signal za ABA ligu, jer nagoveštava odustajanje Francuske od "Đordijeve" Evrolige.

Ako su svi klubovi iz te zemlje dosledni ovoj odluci, onda niko od njih neće biti konkurencija "jadranskim" timovima za neko od preostala tri direktna mesta u novoj Evroligi, koja će brojati 16 učesnika.

Drugi zaključak odnosi se na Italiju i na odluku tamošnjeg saveza koja nije navedena, a tiče se Armanija, najtrofejnijeg kluba na Apeninima.

Milanezi su u 2015. već postigli dogovor sa Bertomeuom i potpisali desetogodišnji ugovor prema kojem će ostati u Evroligi i sigurno neće igrati FIBA takmičenje, bez obzira na današnje saopštenje evropske kuće košarke.

Čak je i košarkaški savez Italije zvanično aminovao tu odluku Armanija i to je još jedan pokazatelj zamršenosti trenutne situacije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC