• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivan Radenović – 12. klub, 9. država!

Autor mondo.rs

Kada jednog dana bude završio karijeru, Radenović će moći da kaže da je živeo u velikom broju različitih država i kultura, upoznao razne običaje, jezike i ljude.

 Ivan Radenovi promijenio 12 klubova u 9 država Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Partizan, Vajldkets, Sant Đozep, Panelinios, CSKA, Kahasol, Menorka Basket, Tajgers Donjeck, Crvena zvezda, AZS, Igokea i od danas – Hapoel.

Ili, ako ćemo košarkaško putovanje Ivana Radenovića posmatrati po gradovima i državama u kojima je nastupao do svoje 32. godine, koliko sada ima, to bi izgledalo ovako:

Beograd, Srbija i Crna Gora. Takson, Arizona, SAD. Đirona, Španija. Atina, Grčka. Moskva, Rusija. Sevilja, Španija. Menorka, Španija. Donjeck, Ukrajina. Beograd, Srbija. Košalin, Poljska. Banjaluka, Republika Srpska, BiH. Holon, Izrael.

Radenović je posle razlaza sa Igokeom, za koju je nastupao kratko i ne sa velikim uspehom, brzo pronašao novi klub u novoj državi, u kojoj do sada nije igrao – šampion Izraela iz 2008. godine angažovao je 209 centimetara visokog krilnog centra sa zavidnim iskustvom.

Beograđanin, koji je prošao Partizanovu školu, a igrao za Crvenu zvezdu u sezoni 2013/14, potpisao je za Igokeu 6. oktobra, ali je početkom 2016. godine otišao iz Laktaša i pronašao ugovor, pretpostavka je, do kraja sezone u klubu u kojem igraju isključivo Izraelci (8) i Amerikanci (4).

Holon se ove sezone bori za opstanak u Superligi Izraela i trenutno je poslednji sa skorom 3-9, čekajući da odigra svoj duel 13. kola sa Makabijem Rišon LeZionom (9-3).

Holon je, zapravo, krajnji južni deo šire oblasti grada Tel Aviva, broji oko 190.000 stanovnika.

Radenović nije često u karijeri bio u prilici da osvaja trofeje, ali će – kada jednog dana završi karijeru – moći da kaže da je imao prilike da živi na različitim mestima i upozna različite kulture, jezik i ljude.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC