• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džikić: Nismo pali u paniku

Autor mondo.rs

Trener Partizana rekao da je njegov tim previše lagano dozvolio preokret u trećoj četvrtini, ali da se sve dobro završilo.

Aleksandar Džikić za sada radi ono što se od njega očekivalo po dolasku u Partizan.

Odveo je ekipu do pobeda nad Cibonom i Krkom, čime je perspektiva u borbi za opstanak u ABA ligi postala znatno lepša po crno-bele.

Partizan je i pod Džikićevim vođstvom odigrao neizvesne utakmice, kakvih je bilo mnogo dok je šef struke bio Petar Božić, ali je ekipa u njima delovala pribranije.

"
Najbitnije je bilo da počnemo utakmicu borbeno i uradimo sve što možemo da bismo pobedili. Dobro smo se suprostavili Krki, koja ima jednu od najjačih centarskih linija u ligi", rekao je Džikić na konferenciji za novinare.

Partizan je na poluvremenu vodio sa devet poena razlike (27:36), ali je domaćin preokrenuo rezultat i šest minuta pre kraja otišao na maksimalnih 63:57. Tada je usledila serija crno-belih od 8:0, uz agresivnu odbranu i nekoliko osvojenih lopti.

 "Znali smo, da će Krka reagovati u trećoj četvrtini. Na previše lagan način smo joj dozvolili da čak i povede, srećom, nismo pali u paniku", prokomentarisao je Džikić.

Džikić je bio trener Krke dva puta po dve sezone i osvojio je tri titule prvaka Slovenije, jedan FIBA Evročelendž kup i jednom odveo ekipu do Fajnal fora ABA lige.

"Ova utakmica je za mene posebna, jer sam se vratio u grad i klub gde sam zabeležio najveće uspehe u trenerskoj karijeri. Emocije su pomešane...".

Partizanu (skor 8-12) predstoje mečevi protiv Crvene zvezde i Budućnosti, a nakon toga sledi finiš borbe za opstanak - Zadar i Cedevita stižu u Pionir, dok crno-beli gostuju Tajfunu i Olimpiji.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC