• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslije NBA postao beskućnik!

"Novac je samo nestao, ali sretan sam što sam uopšte ostao živ", rekao je bivši igrač Orlanda, Nju Džersija, Golden Stejta i Čikaga.

 Poslije NBA postao beskućnik! Izvor: MONDO

Nekadašnji krilni centar nekoliko NBA klubova David Von živi kao beskućnik u automobilu na ulicama Orlanda, nakon što je poslije desetak godina okončao karijeru u najjačoj ligi svijeta

Tridesetšestogodišnji košarkaš visok 210 centimetara, neracionalno je trošio novac zarađen u četvorogodišnjoj karijeri, pa je bukvalno ostao na ulici. Jedino šta mu je ostalo od bogatstva vrijednog 2.2 miliona dolara je automobil Ševrole Impala.

"Novac je samo nestao, ali sretan sam što sam uopšte ostao živ",
rekao je bivši igrač Orlanda, Nju Džersija, Golden Stejta i Čikaga i dodao da će NBA penziju početi da dobija tek s 48 godina.

"Karijeru u NBA ni za šta ne bih mijenjao", podvukao je Von, koji se hrani u narodnoj kuhinji, a higijenske potrebe zadovoljava u fitnes centru.

Na kraju razgovora, koji prenose američki mediji, priznao je da bi volio da je živio skromnije u periodu finansijskog blagostanja.

"Sad je kasno, ali iskreno žalim što sam kupovao luksuzne automobile i prevelike kuće. Bolje bi bilo da to nisam radio, ali sam živio kao da sutra ne postoji", zaključio je nekadašnji NBA igrač.

Iako osam godina nije bio u Nešvilu u Tenesiju, tamo bi mu humanitarac Erl Džordan rado pomogao da prevaziđe postojeću ekonomsku situaciju.

"Rasplakao sam se kad sam čuo priču. Nisam od onih ljudi koji sjede i čekaju. Odlučio sam da osnujem fond za pomoć Vonu, kojim ćemo da dokažemo svoju ljubav",
izjavio je Džordan.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC