• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zadar za Zvezdu: Dupla pobeda nad Cedevitom!

Autor mondo.rs

Zadrani ove sezone imaju 2-0 nad prvakom Hrvatske, tako da su u velikoj meri pomogli Crvenoj zvezdi da se vrati u borbu za drugo mesto.

Prva je Budućnost, jer na skor 18-2 nema ko da odgovori do kraja ABA lige.

Ali, Crvena zvezda vratila se u borbu za drugo mesto uprkos činjenici da je oba puta ove sezone poražena od Cedevite. Zadar je u istom stilu zabeležio "duplu" pobedu nad prvakom Hrvatske i otvorio šansu šampionu Srbije da se trijumfom nad Metalcem (ponedeljak, 21.00, Pionir) izjednači sa rivalom iz Zagreba.

U "Krešimiru Ćosiću": Zadar – Cedevita 81:72 (18:12, 11:24, 26:18, 26:18).

Teško je objasniti šta se dogodilo sa ekipom Veljka Mršića u drugom poluvremenu, nakon što su gosti drugu četvrtinu dobili rezultatom 11:24.

TABELA:

Budućnost 18-2, Cedevita 15-5, Crvena zvezda 14-5, Mega 13-8, Zadar 9-11, Cibona 9-11, Metalac 8-11, MZT 8-12, Igokea 8-12, Partizan 8-12, Krka 8-12, Olimpija 7-13, Sutjeska 7-13, Tajfun 7-13.

Obe četvrtine do kraja utakmice, Zadrani su dobili rezultatom 26:18 i na kraju ubedljivo pobedili rivala kog su u prvom krugu iznenadili u prestonici Hrvatske – 81:88.

Ranije u nedelju, Mega je ubedljiv pobedila Tajfun i zadržala korak za vodećima, praktično overavajući četvrto mesto koje vodi u plej-of.

Cedevita je iz paklenog novogodišnjeg rasporeda izašla prilično povređena, sa dve pobede iz šest mečeva (porazi od Lokomotive, Budućnosti, Unikahe i Zadra, pobede nad Crvenom zvezdom i Darušafakom, obe u gostima), sada ih posle dva duela kod kuće, sa Efesom i Tajfunom, čeka još jedan težak niz mečeva: Fener, Mega, PAO, Olimpija, Zvezda, Metalac, Lokomotiva, Partizan...

Tamnim slovima označena su gostovanja - šest u narednih osam mečeva.

Kad smo kod Zadra, treba reći da je ovaj klub prevazišao krizu rezultata i zaustavio seriju od šest poraza od 30. novembra do 2. januara, pa je posle Tajfuna (66:82) skinuo skalp i favoritu.

Izvor: MONDO

Centar Zadra, Filip Kraljević, našalio se sa unutrašnjom linijom Cedevite, ubacio 12 od 16 pokušaja za dva poena, stigao do 30 ubačenih, uz sedam skokova i "odneo" Mira Bilana, koji je u prošlom kolu, u debaklu od Budućnosti, dobio lekciju i od Aleksa Marića.

Trećem porazu Cedevite u dva nedelju dana doprineli su i Boris Barać i Glen Kouzi sa po 13 poena, dok je Ante Delaš odigrao "olaraund" ulogu u znaku tri "sedmice": poeni, skokovi i asistencije.

Džejkob Pulen je držao goste u igri, pogađao je sa svih pozicija, ubacio 23 poena, od čega četiri trojke, zabeležio i tri asistencije, ali nije mogao sam. Ostao je bez daha u finišu meča, kada su Henri Voker (12 poena, 6 skokova) i Bilan (15 poena, 10 skokova) propustili priliku da se nadovežu na Pulenovu partiju.

Veče za zaborav imao je Džejms Vajt sa 1/5 u šutu za dva i 0/2 u šutu za tri poena, za 25 minuta u igri.

Fran Pilepić ubacio je šest, a u porazu od Unikahe sjajni Luka Babić sveo se sa 24 poena na sedam ubačenih za samo četiri dana - 1/6 za dva, 1/2 za tri poena, uz tri skoka i dve asistencije.

RASPORED CEDEVITE:

21. januar: Cedevita – Anadolu Efes
24. januar: Cedevita – Tajfun
28. januar: Fenerbahče – Cedevita
31. januar: Mega Leks – Cedevita
4. februar: Cedevita – Panatinaikos
7. februar: Olimpija – Cedevita
11. februar: Crvena zvezda – Cedevita
14. februar: Cedevita – Metalac
25. februar: Lokomotiva – Cedevita
28. februar: Partizan – Cedevita
3. mart: Cedevita – Darušafaka
6. mart: Cedevita – MZT Skoplje

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC