• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović: Okliznuo sam se, ali sam kriv!

Trener košarkaša Crvene zvezde Aco Petrovič prihvatio je krivicu na sebe za četvrti poraz u pet kola NLB lige, ujedno i prvi u Pioniru.

 Petrović: Okliznuo sam se, ali sam kriv! Izvor: MONDO


Radnički iz Kragujevca iznenadio je crveno-bijele u subotu uveče i u neizvijesnoj završnici slavio sa 101:100, a Petrović se složio i da je odlučujući trenutak utakmice bio 36 sekundi prije kraja, kada mu je dosuđena tehnička greška pri rezultatu 98:98.

"Sigurno da je moja krivica velika", rekao je novi trener Zvezde i dodao:

"Dobio sam tehničku grešku, jer sam se nalazio u nedozvoljenom prostoru, ali moram da istaknem da sam se pri tome okliznuo, da nisam imao namjeru... Poraz je timski, ali do neuspjeha je dovelo puno sitnih grešaka. Međutim, igra je oličenje trenera, zato preuzimam odgovornost".

Poslije tehničke, Radnički je postigao jedan poen sa linije slobodnih bacanja, a potom dobio loptu i nova dva pokušaja sa linije penala, koje je u poene pretvorio nekadašnji plejmejker Partizana Vukašim Aleksić (98:101). Do kraja, Zvezda nije uspjela da se vrati, iako je Moris Bejli devet sekundi prije kraja pogodio oba slobodna bacanja.


Otežavajuća okolnost u jurnjavi po terenu bila je ta što je Zvezda u finiš ušla neispunjenog bonusa, pa faulovi nisu značili slobodna bacanja za Radnički, već samo nov napad i loptu sa strane.

"Poslije 101 poena koliko je Radnički postigao svakako je zaslužio trijumf. Mi smo dobro ušli u meč i samo u prvoj četvrtini Zvezda je pokazala kako treba da igra. Postigli smo 31 poen i primili 16. Sve poslije toga bilo je ispod svakog nivoa i kriterijuma. Nismo ispoštovali ništa od dogovora, a prije utakmice svi smo očekivali pobjedu. Radnički nije imao šta da izgubi i možda u tome leži tajna zašto su tako dobro šutirali za tri poena. Pogađali su iz svih pozicija, postigli 12 trojki, odigrali slobodno i veoma hrabro", pohvalio je Petrović ekipu Miroslava Mute Nikolića, koja je u prvih pet kola iznenadila i Hemofarm i Zadar...

Kako Petrović objašnjava drastičan pad u igri poslije 34:16 u 11. minutu?

"Imamo problem u rotaciji. Čim sam uvodio igrače sa klupe došlo je do promjene ritma i pada u igri. Međutim, šta je tu je. Ostaje nam da se pripremimo što je moguće bolje za narednu utakmicu i da razgovaram sa ljudima iz kluba šta i kako dalje", izjavio je Petrović i nagovijestio da bi uskoro moglo da bude riječi o eventualnom raskidu saradnje između Zvezde i njega.

Na pitanje o čemu će konkretno razgovarati sa upravom, Petrović je odgovorio:

"Rukovodstvo sada ima apsolutno pravo da razgovara sa mnom na temu rezultata. Još nije bilo nikakvih priča, ovo je moja insinuacija", ostao je "uvijen" Petrović, koji još ne može da računa na dvojicu reprezentativaca, povrijeđene Nemanju Bjelicu i Marka Kešelja.

Pored toga, Zvezdi nedostaje dobar centar, poslije pogrešne procjene u slučaju Dvejna Džounsa, odnosno pokušaja da se potpiše nespremni Mile Ilić. Dok menadžment pokušava da nađe pravo pojačanje pod košem, još jedna okolnost argument je koji ide u prilog Petroviću i (pr)ocjeni da start od 1-4 nije neočekivan, a to je podatak da klub i dalje nije izabrao predsjednika poslije ostavke Slobodana Vučićevića prošlog jula.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC