• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klivlend otpustio Blata!

Autor mondo.rs

Nekadašnji trener Makabija posle jedne i po sezone u Klivlend Kavalirsima dobio otkaz, iako ekipa vodi na tabeli Istočne konferencije.

Dejvid Blat (56) leta 2014. je kao trener klupskog prvaka Evrope prihvatio ponudu da preuzme mladu i talentovanu ekipu Klivlend Kavalirsa.

Dve nedelje kasnije, Lebron Džejms je odlučio da napusti Majami i vrati se u Klivlend, čime se situacija okrenula za 180 stepeni. Odmah je bilo jasno da će se Blat - kao debitant u NBA ligi - naći u mnogo delikatnijoj poziciji i pod mnogo većim pritiskom od onog na koji je pristao.

On je u prvoj sezoni, posle početnog skora 19-20, odveo ekipu do finala plej-ofa (izgubili od Golden Stejt Voriorsa 4:2), a ove sezone Klivlend vodi na tabeli Istoka sa skorom 30-11 i dobio je 11 od poslednjih 13 utakmica.

I? Otkaz!

Američko-izraelski stručnjak smenjen je tri dana posle ubedljivog poraza od Golden Stejta na domaćem parketu (98:132), s tim da su Kavsi u međuvremenu rutinski dobili utakmice protiv Bruklina i Los Anđeles Klipersa.


Za novog šefa struke izabran je dosadašnji Blatov asistent Tajron Lu. "Yahoo! Sports" piše da su velikog uticaja na takvu odluku menadžmenta imali Lebron Džejms i njegov agent Rič Pol, dok je agencija AP, pozivajući se na izvore bliske Džejmsu, objavila da on nije bio konsultovan po ovom pitanju.

Popularni "Kralj" je posle pomenutog poraza izjavio da je ta utakmica "pokazatelj koliko treba da napredujemo da bismo osvojili titulu" i podsetio da je Klivlend ove sezone 0-3 u susretima sa Golden Stejtom i San Antonio Spursima.

Blat je postao drugi trener koji je otpušten u sezoni posle plasmana u finale (prvi je bio Bajron Skot u Nju Džersi Netsima 2004).

Ne računajući plej-of, ukupni skor na klupi Klivlenda mu je 83-40.

Lu će debitovati u subotnjem meču protiv Čikaga, a odluku o promeni na klupi obrazložiće generalni menadžer "konjanika" Dejvid Grifin.

Dejvid Blat je kao trener Makabija 2014. osvojio Evroligu, dok je sa reprezentacijom Rusije bio šampion Evrope 2007. i treći na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC