• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Valensija 17-0, Nelsonov poklon Realu

Autor mondo.rs

Tim Vladimira Lučića u gostima srušio Barselonu, nesrećan poraz Unikahe u Madridu.

 Valensija 17:0 u Endesa ligi Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Ekipa Valensije uspela je da bez poraza završi prvi deo španskog prvenstva 2015/16!

"Narandžasti" su se u nedelju našli na velikom iskušenju. Gostovali su Barseloni, čije samopouzdanje je bilo na vrhuncu posle spektakularne pobede nad Realom u Madridu, ali Valensija je potvrdila da sve dosadašnje pobede nisu bile slučajne - 91:94 (21:23, 22:12, 13:22, 26:25).

Barsa je tako propustila šansu da dođe na deobu prvog mesta.

Valensija je lider sa maksimalnih 17-0, Katalonci je prate sa 15-2, a u vrhu tabele su još Laboral (14-3) i Real (13-4).

Tim Vladimira Lučića (2p, 2sk za devet minuta) u utorak je pretrpeo prvi poraz ove sezone - računajući sva takmičenja - i to u meču Last 32 faze Evrokupa, od Limoža predvođenog novim trenerom Duškom Vujoševićem. Šansu za revanš i ukupno 30. pobedu imaće u utorak u Francuskoj.

Protiv Barse je najbolji strelac bio Crnogorac Bojan Dubljević (16p, 6sk), a odlični su bili još San Emeterio (14p, 7sk, 4as) i Sikma (9p, 11sk, 6as).

Kod domaćina su Doelman i Satoranski ubacili po 17 poena.

Upravo Doelman mogao je da izbori produžetak, kada je četiri sekunde pre kraja, pri rezultatu 89:93, dao koš uz faul Sikme. Činilo se da će to biti akcija "3+1" i volšebno "vađenje" Barselone, ali su sudije pregledom snimka ustanovile da je Amerikanac vrhom patike nagazio liniju za tri poena.

Doelman je morao namerno da promaši slobodno bacanje ne bi li neko od njegovih saigrača posle skoka pokušao da izjednači, ali ta zamisao nije zaživela...

U isto vreme igran je još jedan derbi, između Real Madrida i Unikahe - 85:80 (27:26, 16:20, 24:19, 18:15)!

Oba tima pokušavala su da se oporave od poraza u minulom kolu Top 16 faze Evrolige, a Real je bio u povoljnijem položaju, jer je od Barselone izgubio 24 sata ranije nego Unikaha od Crvene zvezde i uz to nije morao da putuje.

Izjednačena utakmica rešena je u poslednjem minutu, mada se pre toga činilo da Real ima pobedu "u džepu".

Nemanja Nedović (8p za osam minuta) trojkom je smanjio na 82:80, promašio je na drugoj strani Kerol i Unikaha je imala poslednji napad da postigne koš za produžetak ili pobedu. Međutim, dobro poznati presing bekova Reala urodio je plodom.

Nedović je jedva izbegao zamku i prosledio loptu Demarkusu Nelsonu, ali on ju je zadržao u svom posedu tek sekundu-dve. Iz dobre odbrane Riversa izrodila se kontra i Ljulj je lakim poenima rešio sve dileme.

Najefikasniji su bili Kerol sa 19, Rodrigez sa 17 i Ernangomez sa 15 poena kod domaćina, a Vaskez i Smit sa po 10 u redovima Unikahe.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC