• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Hemofarm opet pao u produžetku

Hemofarm nije uspio da bude prvi tim koji će uzeti skalp "vukovima" u NLB ligi. A bio je blizu...

 NLB: Hemofarm opet pao u produžetku Izvor: MONDO

Iako bez povrijeđenih Milivoja Božovića i Milana Mačvana, sa rovitim Stefanom Markovićem (igrao samo šest minuta), tim Stevana Karadžića je skoro tokom cijelog regularnog toka kontrolisao igru i rezultat, ali je ipak poražen na svom parketu od Cibone - 94:96 (26:22, 27:26, 15:14, 14:20, 12:14).

Tako Hemofarm i Crvena zvezda poslije pet kola NLB lige imaju učinak 1-4 (kao i Bosna). A ne tako davno, na kraju prošle sezone, upravo ta dva srpska predstavnika bila su na drugom i trećem mjestu regionalne lige.

Domaćin je u Vršcu tokom prvog poluvremena imao i 15 poena prednosti (39:24, 13. minut), ali je u finišu druge i početkom treće četvrtine serijom 9:0 Cibona napravila preokret - 59:56.

Međutim, vođstvo Zagrepčana je bilo kratkog daha, jer je Hemofarm ponovo preuzeo stvari u svoje ruke i ubrzo je vodio 66:60.

Održavali su Vrščani prednost sve do dva minuta pred istek 40. Vodili su 80:73, a onda je na scenu stupio Cibonin Amerikanac Džemont Gordon. Sa pet uzastopnih poena smanjio je "minus", a najefikasniji igrač utakmice Marko Tomas (ukupno 32 poena) i anulirao - 80:80.

Do kraja, najbolji igrač domaćih Boban Marjanović (30 poena, 11 skokova) i ponovo Gordon bili strijelci za 82:82. Miljan Pavković je imao šut za pobjedu, ali je promašio...

Kao i prošle nedjelje protiv Partizana u Beogradu, i sada Vrščani nisu imali sreće u produžetku. Doduše, Cibona je od starta dodatnih pet minuta imala prednost, čak i 91:85, ali je Hemofarm uspio da se vrati i izjednači (92:92).

Ipak, u napadu u kome je mogao konačno da povede spetljao se Marko Šutalo, a Tomasu i Gordonu nije zadrhtala ruka sa linije slobodnih bacanja - 94:96.

Pored Marjanovića, u timu Stevana Karadžića zapažene role imali su i Miljan Pavković (15 poena) i Džerod Stivenson (14).

Na drugoj strani, uz neuhvatljivog Tomasa, odličan je bio i Gordon (16p, 6sk), koji je bio najbolji kada je bilo najpotrebnije.

Cibona ostaje da se baškari na vrhu NLB lige, kao jedini tim bez poraza, a Hemofarmu ostaju brige.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC