• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Turska podržala FIBA

Autor mondo.rs

Posle Francuza i Italijana, još jedan veliki nacionalni savez poručio da će slati svoje klubove u FIBA "Ligu šampiona".

Fenerbahče i Efes potpisali su desetogodišnje ugovore o učešću u Evroligi, na čijem čelu je Đordi Bertomeu, a svi ostali turski timovi biće na raspolaganju za novo takmičenje (ili takmičenja) koje priprema FIBA.

To je saopštio predsednik košarkaškog saveza Turske Harun Erdenaj.

"FIBA će u martu saopštiti sve detalje oko pokretanja 'Lige šampiona' i to će za evropsku košarku biti prekretnica. Turski klubovi, osim onih koji su se već opredelili za Evroligu, zauzeće svoja mesta u FIBA 'Ligi šampiona' i igrati važnu ulogu, kako u rukovođenju takmičenjem, tako i na terenu. Verujemo da će taj put voditi ka prosperitetu košarke u celini".

Erdenaj je istakao da "dvojna struktura", koja trenutno postoji, sa "Euroleague Basketball" na jednoj i FIBA na drugoj strani, "sprečava košarku da dostigne svoj puni potencijal".

"Mi želimo da klupska takmičenja budu pod jurisdikcijom FIBA, kao što su nedavno rekli i francuski i italijanski savez".

Ove odluke u praksi znače da su sve manje šanse za opstanak Evrokupa, kakav je "Euroleague Basketball" priređivala u poslednjih petnaestak godina i da će Bertomeu najverovatnije morati da se zadovolji samo ekskluzivnim takmičenjem, uz učešće 16 elitnih klubova.

Imena njih 11 su uveliko poznata, a ko će biti preostalih pet i da li će se Evroliga popunjavati putem novih "A" licenci, odnosno "specijalnih pozivnica", ili preko domaćih liga - koje se, jedna po jedna, okreću u pravcu FIBA - biće možda jasnije posle aktuelnog sastanka klubova u Barseloni, gde je prisutan i direktor Crvene zvezde Davor Ristović.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC