• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evroliga ne odustaje od Evrokupa

Autor mondo.rs

Vest iz Barselone koja nagoveštava opstanak trenutno drugog po značaju evro takmičenja.

Prema trenutnom stanju stvari, evropski klubovi mogli bi sledeće sezone da igraju u bar četiri različita međunarodna takmičenja, iako ni za jedno još nije rečeno kako će definitivno izgledati.

FIBA pompezno najavljuje svoju novu Ligu šampiona i poručuje da će iz nje deo klubova ispadati u drugo po značaju takmičenje pod njenim okriljem, što bi trebalo da ostane postojeći FIBA Evropa kup.

Istovremeno, sa sastanka evroligaša u Barseloni najavljen je kraj reorganizacije Evrolige, ali i očuvanje postojećeg Evrokupa.

U zvaničnom saopštenju sa sastanka u Barseloni (gde će i direktor Zvezde Davor Ristović u sredu razgovarati o ovdašnjim "gorućim" pitanjima), objašnjeno je da su 27 aktuelnih učesnika Evrolige i Evrokupa razmatrali evoluciju ta dva takmičenja.

"Klubovima je pružen detaljan desetogodišnji plan zajedničkog poduhvata Evrolige i kompanije IMG, koja podrazumeva kratkoročni i dugoročni uticaj na razvoj takmičenja, koji će biti zasnovan na napretku ostvarenom u poslednjih 15 godina. Na osnovu toga, cilj je da evropska košarka bude podignuta na optimalni i do sada nezabeleženi nivo u okviru mape sporta i zabave", saopšteno je.

Takođe, predstavnici Evrolige takođe su podelili buduću viziju projektovane evolucije Evrolige i Evrokupa.

"I taj razvoj će biti sproveden u okviru navedene saradnje IMG/Evroliga, u cilju formiranja jakog, atraktivnog i jedinstvenog proizvoda za navijače, klubove, igrače i druge deoničare", podvučeno je.

Dakle, prema trenutnom planu - i sledeće jeseni gledaćemo Evrokup, a logično se nameće pitanje ko će sve učestvovati u najavljenim takmičenjima.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC