• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" o turniru za OI: Sad smo mi na potezu

Autor mondo.rs

Košarkaši Srbije zadovoljni žrebom za kvalifikacioni olimpijski turnir u Beogradu poručuju da nema opuštanja i da će svakog rivala dočekati maksimalno motivisani

 Kosarkasi-Srbije-o-zrebu-za-kvalifikacioni-olimpijski-turnir. Izvor: MN PRESS

Srbija je posle žrebanja grupa za olimpijski turnir u Beogradu saznala imena protivnika.

"Orlovi će igrati u grupi A sa selekcijama Angole i Portorika, dok će se u grupi B u Kombank areni takmičiti Japan, Češka i Letonija. Samo pobednik turnira izboriće nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru u avgustu.

Srpski košarkaši zadovoljni su žrebom i ističu da je sada sve u njihovim rukama.

"Nema tu neke posebne priče, sve je sada na nama… Favоriti smo i od toga ne bežimo, ali ne bi trebalo da se napravi neka svadbarska atmosfera kao da smo već obezbedili plasman na OI. Treba da se fokusiramo i maksimalno koncentrišemo na te mečeve. Bože zdravlja, samo da svi budemo zdravi… ", poručio je Bogdan Bogdanović za sajt KSS.

Miroslav Raduljica najpre se zahvalio ljudima iz Košarkaškog saveza Srbije što su odradili dobar posao i omogućili da se turnir organizuje u Beogradu, a potom poručio da nema opuštanja ni sekunde.

"Grupa je teška, iako možda imena protivnika nisu zvučna i atraktivna nikako ne smemo da se opustimo ili da nekoga potcenimo. Na nama je da se dobro spremimo i izborimo plasman na Olimpijske igre, jer je ova generacija zaslužila da igra u Riju i to bi bila kruna ovog ciklusa koji je počeo u Madridu 2014. Verujem da će Kombank arena biti krcata i da ćemo uz podršku sjajnih navijača ostvariti zacrtani cilj", istakao je centar srpskog tima.

Nikola Kalinić napominje da "orlovi" tačno znaju šta im sada valja činiti.

"Na prvi pogled sigurno da je žreb bio povoljan. Izbegli smo najjače ekipe, mada i nije moglo da nam bude mnogo teško jer je žreb bio poludirigovan. Bez obzira na to, ne smemo ni u kom slučaju da se opuštamo i mislimo da je gotovo i da smo se već plasirali na Olimpijske igre. Pune tribine Arene će nam biti još jedan motiv i dodatni podstrek za što bolje igre. Verujem da ćete nas u avgustu gledati u Riju! Dakle, znamo šta treba da uradimo u Beogradu, pred našim navijačima".

Bek srpskog tima Dragan Milosavljević kaže da ekipa ne sme da podlegne pritisku.

"Sigurno je dobra stvar što se kvalifikacioni turnir igra u Srbiji. Puno će nam značiti podrška publike, ali to ne sme da nas optereti, već da nam da dodatno samopouzdanje i agresivnost. Iako smo favoriti, svaku utakmicu treba da odigramo maksimalno ozbiljno i angažovano. Sigurno da će biti teško, ali svi očekujemo plasman u Rio što je i bio glavni cilj, postavljen još prošlog leta", napomenuo je Milosavljević.

I Marko Simonović upozorava da manje zvučna imena rivala u grupi ne ostavljaju nikakav prostor komociji.

"Grupa je dobra, sa možda malo manje atraktivnim protivnicima, ali je, u svakom slučaju, tako bolje jer samo jedan tim ide u Rio. Imamo dobre šanse, domaćini smo, favoriti… Ipak, nijednog momenta ne smemo da se opustimo, jer ni jedan ekipa u Beograd neće doći sa belom zastavom. Češka i Letonija su letos na Evropskom prvenstvu pokazale da poseduju veliki kvalitet. Portoriko je bio učesnik na poslednja tri Olimpijska turnira zaredom, tako da su i oni sigurno ozbiljni i tražiće svoju šansu. Angola je prvak Afrike, što značio da vrede. Jedino o Japanu nemam informacije… Zaista ne mislim da nas čeka lagan posao… Arena će, bez sumnje, biti prepuna, interesovanje će sigurno biti veliko. Navijači nam uvek daju dodatnu energiju i mnogo će nam pomoći. Voleo bih da zajedno završimo ovaj veliki posao", istakao je osvajač srebra sa Mundobasketa 2014.

Kvalifikacioni olimpijski turnir će biti održan u Kombank areni od 4. do 10. jula.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC