• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džikić: Sad mogu da...

Autor mondo.rs

Trener Partizana zadovoljan pobedom nad "pokretljivom, agresivnom" ekipom Zadra, kojom je klub stigao do opstanka u ABA ligi.

 Aleksandar Džikić poslije Partizan Zadar 87:76 Izvor: MN PRESS

Peta utakmica Aleksandra Džikića na poziciji šefa stručnog štaba i četvrta pobeda Partizana - 87:76 (41:45) protiv Zadra.

Crno-beli su za mesec dana sa ruba provalije stigli do cilja, a to je posle turbulentnog leta i tmurne jeseni bio opstanak u ABA ligi.

"Bila je to teška utakmica, baš onakva kakvu smo očekivali. Zadar je sve ono što mi ne volimo - dugački su, pokretljivi, agresivni. Baš je teško igrati sa njima. U situaciji su da su rasterećeni, a mi da nam pobeda donosi opstanak u ligi. Moram na kraju da budem zadovoljan rezultatom", rekao je Džikić novinarima posle meča.

Partizan je na ovoj utakmici nakon sticanja ubedljive prednosti - ne prvi put - doživeo ogroman pad (vodio 21:9, gubio 41:49).

"Zadovoljan sam nekim delovima igre, nekim pojedinačnim rolama. Ima i stvari kojima nisam zadovoljan, ali to je sve normalno. Nastavljamo da radimo. Nadam se da više nećemo imati ovakve sedmice što se tiče bolesti i povreda", rekao je Džikić.

Crno-beli su trenutno na deobi petog i šestog mesta na tabeli ABA lige.

"Što kaže moj prijatelj sa leve strane (portparol kluba Ivan Ivković), ja sam uradio za šta sam doveden. Sad mogu da…", rekao je Džikić i umesto da dovrši rečenicu, šaljivo pokazao glavom u pravcu spoljnih vrata.

Od njegovog dolaska, igrači Partizana su posle svake pobede počeli da obilaze "počasni krug" i pozdravljaju se sa svim navijačima, umesto da pevaju ispod tribine gde su smešteni organizovani navijači, kako je bilo do sada.

"Krug je nastao tokom jednog 'brejnstorminga', ako se to tako kaže. I mislim da je jedna lepa stvar. Ne vidim da to može nekome da smeta".

Osim toga, pre početka utakmica na kojima je Partizan domaćin, Džikićev ulazak u halu označava se puštanjem rok klasika, koje nezvanično on sam bira.

"Pustite te kuloarske priče. Nemam ja veze sa tim", poručio je trener crno-belih.

Njegov kolega Ante Nazor ocenio je da je Partizan zasluženo pobedio, kao i da njegov tim nije uspeo da zaustavi protivnika u "radnom" delu igre.

"Smatram da su zasluženo pobedili i da su više želeli pobedu. Utakmica je krenula u smeru u kome je Partizan želeo. Nismo zaustavili njihov ofanzivni skok, šut spolja i nismo uspeli da sačuvamo prednost radnim delom: prenosom lopte, kontrolom, organizacijom".

"Trebalo je tada da pripazimo na svoje emocije, koje su nas odvele u nezgodnom smeru. Iz ove utakmice možemo izvući velike pouke. Ovakve utakmice se mogu prelomiti u svoju korist velikim naporom, a mi to nismo uspeli", dodao je Nazor.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC