• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Podvig u Zagrebu: Sad i Mega vreba Cedevitu!

Autor mondo.rs

Mega je iz trećeg pokuđaja, posle dva poraza u dramatičnim mečevima, uspela da pobedi Cibonu u gostima i – otvori poteru za Cedevitom.

Ne juri Cedevitu samo Crvena zvezda, već i Mega Leks!

Momci Dejana Milojevića, koji su u prethodne dve sezone trpeli poraze u neizvesnim završnicama u Zagrebu, iz trećeg pokušaja pobedili su Cibonu na njenom parketu i značajno pojačali pritisak na šampiona Hrvatske, Cedevitu.

Cibona – Mega Leks 82:89 (19:23, 20:28, 24:20, 19:18)!

Bila je to četvrta uzastopna, a šesta pobeda roze-zelenih u poslednjih sedam kola i, ukoliko bi Olimpija od 21 čas pobedila Cedevitu na svom parketu, ova dva kluba ostala bi poravnata na trećoj poziciji, na tri kola pre kraja.

Mega do plej-ofa igra sa Olimpijom i Metalcem kod kuće, odnosno Krkom u gostima.

Pročitajte sve rezultata do sada odigranih mečeva 23. kola ABA lige

Izvor: MONDO

Serijom 2:13, Mega je u finišu prve četvrtine preuzela vođstvo - 12:21 i, uz manje oscilacije, održavala je tokom druge četvrtine, koja je završena rezultatom 39:51. Nalet Cibone kratkog daha iz treće četvrtine za 60:63 posle 44:56, odbijen je trojkom Timotija Lvavua, njegovim poenima sa slobodnih bacanja, a zatim i trojkom Radeta Zagorca za brzih 63:71.

Bio bi to rezultat koji bi Milojevićevim momcima obezbedio miran kraj meča da se jedna serija loših poteza i pomalo komičnih promašaja na obe strane nije pretvorila u otvoreno "uskakanje" publike u meč, koja je do tog trenutka kreirala pozorišnu atmosferu.

Trener "cibosa" Damir Mulaomerović prepoznao je momentum i postavio zonu, koja je unervozila goste i naterala ih na seriju promašaja sa distance, koje je na drugoj strani kažnjavao Ante Žižić, međutim...

Kako je "ušla" prva trojka Ognjena Jaramaza, pri rezultatu 72:75, "ušla" je i druga u nizu, istog igrača, a onda su poeni počeli da stižu sa svih strana, često iz drugog napada Mege, pa je uz dva ofanzivna skoka Zagorca i Danila Nikolića, očas posla na semaforu bilo ispisano 74:87.

Mega bi do konačnog podviga u finišu trke sa Crvenom zvezdom i Cedevitom mogla da dođe sa tri pobede u mečevima u kojima, prema do sada prikazanom, zaslužuje status favorita. Treba reći i da su Mitrovčani u "krugu" sa rivalima za drugo mesto najlošiji, protiv Zvezde nemaju pobedu, a nad Cedevitom imaju, ali slabiju od poraza u Zagrebu, pa im je u tom smislu neophodno da imaju bar pobedu više od jednih i drugih.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC