• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Hjuston opet "uboden", Majami u bunaru

U noći između srede i četvrtka u NBA ligi odigrano je 10 mečeva, a srpski igrači ostvarili su zapažene uloge.

 NBA: Hjuston opet "uboden", Majami u bunaru Izvor: MONDO

Košarkaši Nju Orleansa pobedili su na svom terenu Hjuston sa 90:69 u derbi utakmici Zapadne konferencije NBA lige, a Predrag Stojaković je uspehu Hornetsa doprineo sa 11 pogodaka.

Najefikasniji u Nju Orleansu bio je Dejvid Vest sa 23 poena, dok je Trejsi Mekgrejdi ubacio 15 poena za ekipu iz Teksasa.

Nju Orleans je uspeo da nanese drugi uzastopni poraz ekipi Rokitsa, koja je prethodno "vezala" čak 22 trijumfa i ova dva tima će do kraja regularnog dela sezone, uz LA Lejkerse, voditi veliku borbu za prvo mesto u konferenciji.

Majami je na gostovanju u Torontu odigrao meč za što brži zaborav, ubacivši tek 54 poena. Očajni Hit, koje mizerni skor (12-55) svrstava na poslednje mesto u ligi ove sezone, uspeo je da se upiše u istoriju NBA.

Naime, Majami će ostati tim sa tek pet više ubačenih poena od najgoreg rekorda lige, koji drži Čikago. Bulsi su postigli svega 49 poena na duelu baš protiv Majamija 1999. godine.

Majamiju su presudili svi pomalo - Entoni Parker i Andreja Barnjani upisali su po 14 poena, Radoslav Nesterović dodao je 12, a Hoze Kalderon 10 pogodaka uz 10 asistencija.

U gostujućem timu istakli su se Kris Kvin sa 14 i Riki Dejvis sa 12 poena.

Veoma dobru partiju u noći izmedju srede i četvrtka pružio je plejmejker reprezentacije Srbije Marko Jarić, koji je u pobedi Minesote nad Memfisom (98:94), zabeležio devet poena i sedam asistencija.

Darko Miličić je za ekipu Memfisa ubacio pet poena i zabeležio četiri skoka. Najefikasniji u njegovom timu bio je Rudi Gej sa 25 poena, a u Minesoti je ta uloga pripala Alu Džefersonu, koji je zabeležio 29 pogodaka.

Košarkaši Klivlenda su u derbi utakmici Istočne konferencije savladali Detroit sa 89:73, a Aleksandar Pavlović je pobedi doprineo sa devet poena i četiri skoka.

Najzaslužniji za trijumf Klivlenda bio je Lebron Džejms koji je dao 30 poena i zabeležio šest asistencija, dok je u Detroitu najistaknutiji bio Rašid Valas.

Ekipa Golden Stejta savladala je na svom terenu LA Kliperse sa 116:100, a centar domaćih Kosta Perović nije uspeo da se upiše u strelce za tri minuta, koliko je proveo na parketu.

Stiven Džekson je sa 29 poena predvodio Golden Stejt, dok je u Klipersima najbolji strelac bio Al Tornton sa 24 poena.

REZULTATI
Toronto - Majami 96:54
Filadelfija - Denver 115:113
Vašington - Orlando 87:86
Indijana - Šarlot 102:95
Nju Džersi - Atlanta 125:117
Klivlend - Detroit 89:73
Nju Orleans - Hjuston 90:69
Minesota - Memfis 98:94
Finiks - Sijetl 110:98
Golden Stejt - LA Klipers 116:100

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC