• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Veliko Partizanovo srce

Košarkaši Partizana upisali su prvu pobjedu u Evroligi 2009/10!

 EL: Veliko Partizanovo srce Izvor: MONDO

U meču trećeg kola, u Pioniru je poslije velike borbe, mnogo uzbuđenja i nekoliko preokreta pao francuski Orlean - 78:71 (22:22, 23:18, 17:20, 16:11).

Aleksandar Marić nanizao je 18 poena i devet skokova, Bo Mekejleb postigao je 15, a Dušan Kecman 14 poena.

Ne samo zato što su bili najefikasniji, njih trojica su sigurno najzaslužniji za pobjedu ostvarenu teškom mukom, prvo na srce i znoj, pa tek onda na kvalitet i umijeće.

"Svi znaju da imamo novi tim, puno novih igrača, puno igrača u novim ulogama i to se vidi, pogotovo u napadu", rekao je trener Partizana Duško Vujošević, neposredno poslije utakmice.

"Bila je prisutna velika želja. Hvala navijačima, jer bez njih ne bismo mogli da odigramo sa ovolikom energijom. Orlean je nezgodan tim, igra u gostima kao na domaćem terenu, iznenadili su Beneton u kvalifikacijama. Dobili smo utakmicu i ostajemo u trci za Top 16, bićemo sve bolji", izjavio je Vujošević za RTS.

Džastin Doelman predvodio je Orlean sa 16 poena, Ludovik Vati ubacio je dva manje.

Na tabeli B grupe vodi Unikaha sa skorom 3-0, a slede Olimpijakos (2-1), Lijetuvos Ritas (2-1), Efes (1-2), Partizan (1-2) i Orlean (0-3).

Odluka je pala na prelazu iz treće u četvrtu četvrtinu, kada su crno-bijeli iz deficita 50:55 (28. minut) prešli u vođstvo od 69:60 (32. minut), serijom od 19:5.

Trojkom mladog Branislava Đekića i penalima Mekejleba (poslije dodavanja Marića u padu!) Partizan je poveo sa 62:57, a zatim u posljednjem sekundu četvrtine primio trojku od Moermana.

To nije pokolebalo Vujoševićeve izabranike, a naročito ne Mekejleba, koji je fanatičnu odbranu cijelog tima nadgradio sa pet poena zaredom i asistencijom Slavku Vranešu. Orlean je preko Kovila i Kurtija uhvatio priključak (69:65) i ušlo se u rastrzanu završnicu...

Šampion Srbije jednostavno je više želio pobjedu.

Inače slabi Roberts poentirao je poslije sopstvenog promašaja, Veseli i Marić takođe su imali važne skokove u napadu i crno-bijeli su iskoristili dovoljno slobodnih bacanja da "odbiju" uporne, atletski vrlo darovite goste.



Da neće biti lako vidjelo se u prvim minutima, kada je Partizan greškama omogućio Orleanu da trči u kontranapade i povede sa 11:5. Kecman je sa dva precizna šuta pokrenuo seriju trojki, zahvaljujući kojima se na prvu pauzu otišlo sa egal rezultatom.

Kecman, Marić, Sinovec i Veseli doneli su dvocifrenu prednost (34:24 u 14. minutu, poslije serije 9:0), ali je Orlean krajem druge i početkom treće dionice bio daleko organizovaniji tim, što mu je donijelo pet poena viška.

Bilo je dosta nervoze u igri Partizana, nepotrebnih faulova - prije svih Veselog - i početničkih grešaka, dok je Vujošević protestom u 20. minutu zaradio tehničku grešku.

Na kraju ipak pobjeda, a za misli o narednim utakmicama i borbi za plasman u Top 16, ima vremena...

Crno-bijeli sljedećeg četvrtka u Viljnusu gostuju Lijetuvos Ritasu.

PARTIZAN: Roberts 3 (6sk, 3as, 4izg), Sinovec 5, Mekejleb 15 (4as), Kecman 14 (šut za trojku 4/5), Milošević 2 (4sk), Rašić 5 (iz igre 2/8), Lešić, Mitrović, Marić 18 (za dva 6/9, bacanja 6/11, 9sk), Veseli 6, Đekić 6, Vraneš 4.

ORLEAN: Benks 11, Kovil 8, Erve, Doelman 16 (8sk, 3ukr), Lebrun, Kurti 4 (5as), Nikols 8 (šut iz igre 1/9), Vati 14 (7sk), Moerman 3, Skijara 4, Dobins 1 (4as), Milič 2.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC