• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OL-STAR: 369 poena, revija trojki i jedan Kobi!

Autor mondo.rs

Najbolji košarkaši Zapadne konferencije nadigrali su suparnike sa "druge strane" SAD rezultatom 196:173 (90:92) uz nekoliko rekorda i oproštaj Kobija Brajanta.

Toronto je video spektakl!

Počelo je odličnom utakmicom "rukija" i "sofmora", pa je nastavljeno nikad uzbudljivijim zakucavanjima i takmičenju u šutiranju trojki, a Ol-star meč između najboljih košarkaša Zapadne i Istočne konferencije samo je bio "trešnjica" na vrhu torte!

ISTOK - ZAPAD 173:196 (43:40, 47:52, 46:53, 37:51)

Kao što i rezultat govori - ni jedni ni drugi nisu marili za odbrambene zadatke, ali su košarkaši sa zapada bili "ubojitiji" kada je u pitanju šutiranje što im je bilo dovoljno za drugu uzastopnu pobedu, a četvrtu u poslednjih pet godina.

Meč je, kao i čitavu sezonu, obeležio neverovatan broj pogođenih trojki. Gledaoci u Torontu mogli su da vide ukupno 51 pogođen šut za tri poena!

U tome su prednjačili upravo oni koji čitave sezone dominiraju u tom segmentu, a zanimljivo je da ipak Stef Kari nije pogodio najviše, ali ni šampion od subote Klej Tompson. Sa čak devet pogođenih trojki istakao se Pol Džordž, što je novi rekord, dok su na zapadu Rasel Vestbruk i Džejms Harden pogodili 7, Stef Kari 6, Kris Pol 4...

Ol-star
Izvor: YouTube

A, kakve smo individualne rekorde videli sinoć?

Rasel Vestbruk je drugu godinu uzastopno poneo titulu MVP-a, ili što bi Amerikanci rekli "back to back" titulu, što je poslednji put viđeno pre skoro 60 godina. Poslednji put tako nešto videli smo u sezoni 1958-59, kada je to pošlo za rukom Bonu Petitu.

Vestbruk ipak nije bio najefikasniji igrač utakmice, nego je to bio Pol Džordž sa 41 poenom (16/26) i falio mu je samo jedan poen da obori rekord Vilta Čembrlena iz 1965. godine.

Na 1:06 do kraja utakmice Kobi Brajant je otišao na klupu uz velike ovacije publike za čoveka koji će na kraju ove sezone otići u penziju. U svojoj poslednjoj utakmici na Ol-staru postigao je 10 poena, da je Lebronu Džejmsu koji je postigao tri više dopustio da ga pretekne na večnoj listi strelaca na ovom takmičenju.

"Bilo je zabavno. Uživao sam da igram sa ovim momcima i da se smejem i šalim sa njima na klupi", poručio je Kobi koji igra svoju najgoru sezonu karijere, ali je dobio najviše glasova publike.

Pre najefikasnije Ol-star utakmice u istoriji NBA titulu u najboljem šutiranju trojki osvojio je Klej Tompson, u najatraktivnijim zakucavanjima titulu je odbranio Zek Lavin, dok je u veštinama pobedio Karl-Entoni Tauns.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC