• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Cedevita bez Rajta na Zvezdu. I uopšte

Amerikanac Rajt "ispalio" Cedevitu, koja u subotu dočekuje Zvezdu. Partizan protiv sarajevskih "studenata", hrvatski derbi u Zagrebu.

 NLB: Cedevita bez Rajta na Zvezdu. I uopšte  Izvor: MONDO

Dobra vijest za košarkaše Crvene zvezde - naredni protivnik u NLB ligi, zagrebačka Cedevita igraće bez najavljenog pojačanja Amerikanca Brenta Rajta.

Nije reč o povredi ili bolesti, već se Rajt jednostavno nije pojavio u Zagrebu u dogovoreno vrijeme, pa je uprava Cedevite odlučila da raskine ugovor sa nekadašnjim igračem Cibone!

"Faksom smo poslali ugovor, a rečeno nam je bilo i da pošaljemo avionsku kartu. Čekali smo dan vremena, ali s obzirom da nismo primili nikakav odgovor očigledno je da se ugovor smatra nevažećim", rekao je sportski direktor Cedevite Matej Mamić.

U košarkaškim krugovima u Zagrebu priča se i da je i jedan od navodnih razloga nedolaska Rajta u Zagreb je i to što se prošli put na ne baš lijep način oprostio od Cibone.

Bez obzira na to, Cedevita je vrlo nezgodan domaćin, jer ima maksimalni učinak, a ostao je i zabilježen uspjeh protiv Hemofarma. Dakle, tim sa kojim nema zezanja.

Zvezda ide u Zagreb uzdrmana porazom od Radničkom u "Pioniru", a proširila se i lista povrijeđenih igrača. Osim Marka Kešelja i Nemanje Bjelica, van stroja je sada i Vuk Radivojević.

Trener Zvezde Aco Petrović traži od svojih igrača da ne prave greške koje su ih koštale u meču protiv Radničkog.

"Prethodnih dana radili smo izuzetno naporno. U utorak smo igrali u Budimpešti prijateljsku utakmicu sa državnim timom Mađarske što nam je puno koristilo", rekao je Petrović.

On je napomenuo da niko u timu Crvene zvezde ne sme da se zavarava da košarkaše trofejnog kluba u prestonici Hrvatske očekuje lak zadatak, pošto će Cedevita imati veliki motiv da ih pobijedi.

"Zagrepčani su tim sa dosta mladih igrača, koje predvode iskusniji pojedinci poput Bariše Krasića, Andrije Žizića i Džermejna Andersona", naveo je trener crveno-bijelih i dodao da se ključ utakmice nalazi u dobroj odbrani.

Amerikanac Moris Bejli smatra da su crveno-bijeli u usponu forme.

"Ne smije više da nam se ponovi da primimo toliko poena kao protiv Radničkog. Ipak, siguran sam da naša forma ide uzlaznom linijom, pa i pored povrijeđenih igrača, želimo cio 'plijen' u Zagrebu.
Respektujemo protivnika, igraju dobro, a naročito su opasni na svom terenu gde imaju maksimalan učinak", rekao je Bejli.

U 6. kolu NLB lige očekuju nas i dva slovenačko-srpska duela. Hemofarm gostzuje Heliosu, a FMP dočekuje Olimpiju.

Plejmejker "Pantera" Filip Čović očekuje pobjedu protiv "zmajčeka", tačnije nastavak tradicije, jer je ekipa iz Železnika do sada svih šest puta trijumfovala protiv Olimpije na svom terenu u regionalnoj ligi.

"Očekujem da se tradicija nastavi. Olimpija je ekipa sastavljena od odličnih igrača, ali dosadašnje utakmice pokazuju da nisu nepobijedivi. Ne postižu očekivane rezultate. Tim Jurija Zdovca će biti vrlo motivisan, ali ako ne pobijedi biće u velikom problemu. Moramo da iskoristimo njihov imperativ", rekao je Čović za klupski sajt.

Partizan je iscrpljen poslije još jedne teške evroligaške utakmice, ali i pobjede nad Orleanom, ali u svakom slučaju crno-bijeli su favoriti u meču protiv sarajevske Bosne, najlošije ekipe u dosadašnjem toku takmičenja.

U Zagrebu će biti odigran hrvatski derbi između Cibone i Zadra.

PAROVI 6. kola:

petak:
Široki - Budućnost

subota:

Helios - Hemofarm
Cedevita - Zvezda
Radnički - Zagreb
Partizan - Bosna
Cibona - Zadar

nedelja:

FMP - Olimpija

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC