• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbiji mesto manje u ABA ligi!

Autor mondo.rs

Nešto lošije partije srpskih klubova na Jadranu, i to što je Budućnost odigrala skoro savršenu sezonu, dovele su do toga da Srbija u sezoni 2016/2017 ima predstavnika manje.

Od sezone 2016/17 Srbija će imati tri predstavnika na Jadranu!

Do kraja regularnog dela sezone u ABA ligi ostala su još samo dva kola i već sada je Srbija izgubila svaku šansu da stigne Crnu Goru na "koeficijent listi", što automatski znači da ćemo naredne sezone u ABA ligi imati tri, umesto četiri tima.

Slabije partije naših timova u regionalnoj ligi (pre svih Partizana i Metalca), a odlične partije Budućnosti, koja je ubedljivo prva na tabeli ABA lige, "donele" su Crnoj Gori najveći nacionalni koeficijent koji nije moguće "stići" dva kola pre kraja.

Naime, Crnoj Gori nedostaje još samo jedna pobeda kako bi i zvanično obezbedila "pobedu" u trci za najbolji koeficijent, koji donosi dodatno mesto u ABA ligi, a već u narednom kolu sastaju se njihovi predstavnici Budućnost i Sutjeska.

Po trenutnim rezultatima Srbija i Hrvatska će od naredne sezone imati isti broj predstavnika (3), Crna Gora i Slovenija će imati po dva, dok će Bosna i Hercegovina i Makedonija "dati" po jedan tim. Takođe, ABA liga će naredne sezone brojati 12 umesto dosadašnjih 14 timova.

Zanimljivo je da je Crna Gora osvojila "bonus mesto" iako jedan od njihova dva predstavnika (Sutjeska) gotovo sigurno ispada iz ABA lige i naredne sezone neće moći da se takmiči.

*Koeficijent se izračunava tako što se saberu pobede svih timova iz jedne zemlje, a potom podele sa ukupnim brojem timova koji predstavljaju tu zemlju u ABA ligi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC