• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zubac srećan u Megi, cena 500.000?

Autor mondo.rs

"Nemam dilemu da je Mega u ovom trenutku najbolje rešenje za mene", poručio je supertalentovani hrvatski centar, dok mediji u njegovoj zemlji bruje o uslovima transfera.

Ivica Zubac, osvajač srebrne medalje na U-19 šampionatu sveta 2015. godine, odradio je prve treninge sa ekipom Mega Leksa, nakon što je u utorak završen njegov transfer iz Cibone.

Zubac, koji je visok 215 centimetara, a narednog meseca slavi 19. rođendan, prvo je iz Cibone prešao u Cedevitu, ali je Košarkaški savez Hrvatske utvrdio da je jednostrani raskid ugovora bio pravno neutemeljen, pa je supertalentovanog centra vratio u redove "cibosa".

Međutim, odnosi između Cibone i Zupca postali su toliko "zatrovani", da nije bilo govora da on ponovo obuče plavi dres.

Predsednik agencije "Beobasket" Miodrag Ražnatović zato se dogovorio sa prvim čovekom Cibone Aleksandrom Petrovićem i Zubac se neočekivano obreo u ABA ligašu iz Srbije.

Potpisao je ugovor na dve i po godine, s tim da svakog leta ima opciju odlaska u NBA.

"Nemam dilemu da je Mega u ovom trenutku najbolje rešenje za mene, kada mi je već pravnim putem onemogućeno da nastupam za Cedevitu u Evroligi. Došao sam u klub koji iz sezone u sezonu raste i afirmiše veliki broj igrača. U Megi imam vrhunske uslove za rad, a to je upravo ono što mi treba", rekao je Zubac za klupski sajt.

Mladi Hrvat mašta da stopama Nikole Jokića ode iz Mege u NBA i tamo igra zapaženu ulogu. Veruje da će mu u tom nastojanju pomoći trener Dejan Milojević.

"Siguran sam da ću dobro trenirati, a to je prvi i osnovni uslov da napredujem. Atmosfera u ekipi je izvanredna, svi momci su približnih godina i prihvatili su me kao da se dugo znamo. Veoma sam zahvalan i ljudima iz kluba, koji su mi posvetili maksimalnu pažnju kako bih se što prijatnije osećao".

I dok se Zubac privikava na novu sredinu, u Hrvatskoj se svi relevantni mediji bave njegovim odlaskom, kao što su se i pre toga bavili nesuđenim prelaskom u Cedevitu.

Prvi čovek Cibone rekao je za "Večernji list" da je u petak odbio prvu ponudu Ražnatovićevu ponudu, a da je "u ponedeljak stigla mnogo bolja".

"Od Mega Leksa ćemo za Zupca dobiti prilično više nego što smo tražili od Cedevite", tvrdi Petrović.

S obzirom na ranije nezvanične informacije, da Cedevita nije htela da plati obeštećenje u iznosu od 350.000 do 400.000 dolara (pola novca odmah, pola po odlasku u inostranstvo), "Večernji list" spekuliše da je nova cena Ivice Zupca - pola miliona evra.

"Ljudi iz Cedevite nisu hteli da plate relativno korektnu cenu, rekao bih diskontnu, samo zato što je u pitanju rivalski klub. Kud ćeš lepše nego da iz neprijateljevog vrta uzmeš nešto besplatno? Ovog puta smo apsolutno zadovoljni, jer su menadžer i Zupčev novi klub udovoljili svim našim zahtevima".

Računica "Beobasketa" je jasna - afirmisati igrača i staviti ga u poziciju da ostvari dugu i plodonosnu karijeru, jer u tom slučaju ni navedenih 500.000 evra neće biti prevelika investicija.

"Ako ga telo ne izda, a imao je već dve ozbiljne povrede, Zubac može da postane dominantan centar čak i u NBA okvirima", istakao je Aleksandar Petrović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC