• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dabović: Ukrajinke imaju "muškarca"

Autor mondo.rs

Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije istakla je da će njena ekipa pokušati da nastavi uspešan niz u kvalifikacijama za EP 2017 na predstojećim mečevima protiv Ukrajine i Nemačke

 Dabović: Ukrajinke imaju "muškarca" Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Košarkašice Srbije u novembru su dvema pobedama otvorile kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo u Češkoj 2017. godine.

Milica Dabović, kapiten selekcije Srbije, ističe da je želja da i u nastavku takmičenja u grupi D idu istim putem.

Srbija će 20. februara gostovati u Kijevu ekipi Ukrajine, koja ima obe pobede, dok će se aktuelne evropske prvakinje četiri dana kasnije u Vaserburgu sastati sa selekcijom Nemačke, koja je pretrpela dva poraza.

OLIMPIJSKE IGRE

"Trenutno ne smemo da razmišljamo o Riju, ali to su želje svakog igrača. Olimpijske igre nisu daleko, vreme leti, brzo je prošlo šest meseci od Evropskog prvenstva. Jedva čekamo Igre, mene će neko probuditi i shvatiću da je stvarnost tek kad sa obe noge stanem na tlo Rija", rekla je Dabović.

"Dolaze nam teške utakmice, Ukrajina je jedan od najjačih protivnika. Oba meča igramo na gostujućem terenu i to su otežavajuće okolnosti, s obzirom da imamo peh jer je povređena Sonja Petrović. Spremali smo se, jedva čekamo utakmicu, nadam se da ćemo nastaviti da pobeđujemo, da se borimo kao što znamo", rekla je Dabović novinarima u Beogradu.

Ona je navela da je ekipa Ukrajine nezgodna i snažna.

"Igrale smo pre nekoliko godina protiv Ukrajine, pomalo se pribojavamo pošto imaju igračicu koja liči na muškarca i prejaka je. Imaju nezgodne košarkašice, koje nastupaju u jačim klubovima. Opasne su i snažne, ali ono što mi imamo niko nema, a tu pre svega mislim na zajedništvo", rekla je košarkašica Liona.

Utakmicu protiv Ukrajine propustiće i Kristina Topuzović, koja će do leta pauzirati zbog operacije ramena, a u tim su pozvane Biljana Pešović i Dragana Stanković.

"Selektor Marina Maljković za sve ima dobar tajming, pa se nadam da će one doprineti timu. Kada nema Sonje važni smo svi. Posle Evropskog prvenstva devojke iz stranih klubova govorile su da su možda na tom turniru mogle da nas pobede, ali su priznale da nisu ništa mogle protiv naše velike energije i zajedništva", rekla je kapiten Srbije, koja je u novembru nadigrala Nemačku i Luksemburg.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC