• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladi košarkaši učiće od Tea

Autor mondo.rs

Kapiten reprezentacije organizovaće tokom leta prvo izdanje svog košarkaškog kampa na Srebrnom jezeru.

Ove godine, kapiten srpske reprezentacije Miloš Teodosić realizuje svoju dugogodišnju želju, da formira košarkaški kamp za igrače uzrasta od 10 do 16 godina.

Mladi košarkaši radiće prema Teovom planu na Srebrnom jezeru od 10. jula, u četiri smene od po osam dana, a konkretan plan kampa predstavio je u nedelju u Nišu Jovan Teodosić, direktor kampa i rođeni brat plejmejkera CSKA.

"Ta ideja se 'kuvala' tri, četiri godine, ali je sada realizujemo. Nov je objekat, grade se novi tereni i ušli smo u to sa puno optimizma i ambicija. Plan je da renoviramo najstariji kamp u zemlji. Hoćemo da probamo da napravimo nešto drugačije i da pružimo tim klincima šansu da uče od trenera Aleksandra Trifunovića, Vlade Jovanovića, Vlade Vukoičića, Vlade Đokića i drugih trenera. Cilj je da posle osam dana nauče o košarci nešto što će im koristiti u nastavku karijere".

Teodosićev plan je da igrači napuste Srebrno jezero sa konkretno unapređenim košarkaških znanjem i lepim iskustvom.

"Navedeni treneri se neće samo slikati, već će raditi sa decom. Ideja je da 11. jula na otvaranje dođu i reprezentativci, ko bude mogao. Dolazak na kamp potvrdili su i Krstić, Veličković, kao i još aktivnih igrača, uz Žarka Paspalja, Rašu Nesterovića...".

Teo će i lično učestvovati u radu.

"Miloš će i sam praktično sve vreme biti na kampu, izuzev u periodu održavanja Olimpijskih igara, kada verujemo da će cela reprezentacija biti u Riju".

Ideja o formiranju kampa realizovana je u saradnji sa opštinom Veliko Gradište, kao i sa sponzorima i partnerima, među kojima je i kompanija "Peak". Trenutno su u toku radovi na Srebrnom jezeru, posle kojih će kompletan košarkaški centar u nastajanju dobiti sjajan izgled.


Odmorište na Srebrnom jezeru ima kapacitet za 120 učesnika, tereni su ispred smeštaja, a biće postavljena četiri terena. Na svakom će biti po jedan trener i asistent, a na jednom terenu će trenirati 15 učesnika. Među prijavljenima za sada ima dece iz osam zemalja.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC