• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nurkić: Nisam tražio ostavke čelnika KS BiH

Autor mondo.ba

Predsjednik i generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković i Harun Mahmutović podnijeli su ostavke na te funkcije, a kao jedan od razloga istakli su želju Jusufa Nurkića za njihovom smjenom.

  Centar Denver Nagetsa se tim povodom obratio javnosti i demantovao da je nastup za reprezentaciju BiH uslovljavao Konakovićevom i Mahmutovićevom ostavkom.



"S obzirom na to da se moje ime dovodi u vezu s ostavkama pojedinih članova Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine želim sportsku javnost u BiH obavijestiti da moje igranje u reprezentaciji nije zavisilo o tome ko je na kojoj funkciji u Savezu niti sam zahtijevao bilo čiju ostavku", navedeno je u saopštenju Nurkića.

"Jedini razlog zbog kojeg nisam igrao za reprezentaciju jesu povrede, za što postoji odgovarajuća medicinska dokumentacija. Kad god sam bio zdrav, igrao sam za reprezentaciju BiH (juniorska, U-20, A-tim), a tako će biti i ubuduće", dodaje se u saopštenju koje je potpisao Nurkić.

Osim Elmedina Konakovića i Haruna Mahmutovića, ostavke na svoje funkcije su podnijeli i trojica članova Upravnog odbora KS BiH iz reda hrvatskog naroda: Miro Gugić, Mladen Alpeza i Darinko Mihaljević.

Gugić je dosad bio potpredsjednik KS BiH, dok su Alpeza i Mihaljević bili članovi UO KS BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC