• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Lekcija iz profesionalizma paunovima"

Autor mondo.rs

Cedeviti je meč u "Hali sportova" značio mnogo kada je plasman u pitanju, Partizanu praktično ništa, osim prestiža. To se nije videlo na parketu.

 Veljko Mršić o meču Partizan - Cedevita Izvor: MN PRESS

Kao da se Partizan "klao" za drugo mesto i prednost domaćeg terena pred plej-of, a to najverovatnije znači i plasman u Evroligu naredne sezone.

A, ne Cedevita...

Ko je gledao derbi meč 25. kola ABA lige u krcatoj Dvorani "Ranko Žeravica", nije mogao da bude siguran koji od dva tima igra za prestiž, za samopouzdanje, za sebe, za navijače, a ko je došao da odigra možda i najvažniji meč u ligaškom delu takmičenja.

Ujedno, to je i najjači utisak koji je trener šampiona Hrvatske Veljko Mršić poneo posle ubedljivog poraza od crno-belih.

"Partizan nam je večeras očitao lekciju iz profesionalizma", rekao je Mršić ljutito.

"Došli smo ovde kao paunovi", primetio je i zastao.

Marko Arapović, centar Cedevite:

"Znali smo da će biti puna dvorana i raspoložen Partizan. Nismo ispunili zadatke u odbrani, u napadu lopta nije išla dobro i posledica je ovaj rezultat. Sad imamo 13 dana da se spremimo za polufinale, koje nam je najvažnije do kraja sezone", rekao je mladi centar Cedevite.

"Samo da pogledamo odnos skokova, 40:29, kao i faulova, 33:19... Sve je odmah jasno. Tako ne može da se igra košarka", reči su trenera Top 16 ekipe, koja u ABA ligi ima skor 3-4 u poslednjih sedam kola i koja je, sasvim izvesno, izgubila drugo mesto u trci sa Crvenom zvezdom iako je dvema pobedama nad crveno-belima u jednom trenutku imala "zacrtanu" prednost domaćeg terena u polufinalu.

"U poslednje vreme igramo loše i moramo da se pogledamo u oči i kažemo da je tako. U svakoju utakmici je moranje dati sve od sebe i parket napustiti ponosno. Pa, ako je protivnik bio bolji, čestitati mu..."



Ali...

"Mi to nismo uradili", aludirao je Mršić na to da se njegov tim praktično prerano predao u dupke punoj "Hali sportova".

Polufinale?

"Pa, mi i nemamo nekakav specijalno vruć domaći teren, tako da nam ovaj poraz u tom smislu i ne remeti planove preterano. Moramo, važnije od toga, da se spremimo i da izgledamo daleko bolje od ovoga... Pokazali smo u dobrom delu sezone da možemo, sada je na nama da se 'zatvorimo u dvoranu' i uradimo nešto da ovo ispravimo".

Mršić je upitan da prokomentariše i skandiranje sa tribina: "Sad ih pustite...", kojim su navijači Partizana, prilikom ubedljivog vođstva, tražili od ekipe da spusti gas i dozvoli protivniku preokret, kako Zvezda ne bi stekla prednost domaćeg terena pred borbe za ABA finale.

"Iskreno, nisam to ni čuo. Trener Džikić i igrači Partizana su veliki profesionalci i ne pada im na pamet da bilo koga puštaju", prokomentarisao je Mršić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC