• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sonja: Idem u Finiks da dosanjam preostali san

Autor mondo.rs

Srpska košarkašica Sonja Petrović izjavila je da je prihvatila da se opet oproba u WNBA ligi, kako bi osvojila i šampionski prsten u najjačoj ligi sveta

 Sonja Petrović o planovima u WNBA Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Sonja Petrović nova je igračica WNBA ekipe Finiks Merkjuri. Ona želi sa tim timom da ostvari jedini preostali san - osvajanje šampionskog prstena u najjačoj konkurenciji.

"U Evropi sam osvojila skoro sve što može da se osvoji - nacionalna prvenstva i kupove, FIBA Evrolige, FIBA Superkupove, medalje sa reprezentacijom na velikim takmičenjima. Ostalo je samo da dosanjam san o WNBA prstenu, a to sa Finiksom smatram mogućim i realnim", rekla je Petrović za sajt KSS.

Finiks Merkjuri će u novoj sezoni pokušati da osvoji četvrti šampionski prsten sa odličnim timom u kome su najbolja svetska igračica Diana Taurasi, Peni Tejlor, Devana Boner, Kendis Dupre i Britni Grejner.

Sonja ih dobro poznaje.

"Sa Taurasi i Dupre sam igrala nekoliko sezona, a protiv ostalih evroligaške utakmice. Ako ja, kao vrhunska evropska igračica, treba da se plašim konkurencije, onda ne bi trebalo ni da idem u WNBA".

Ona je istakla da se bez problema dogovorila sa sadašnjim klubom USK iz Praga, kao i sa selektorom Marinom Maljković, što se tiče nastupa na Olimpijskim igrama u Riju.

"Ovu situaciju definišu FIBA i KSS propisi i ja ću ih se pridržavati. Amerikanke takođe idu na Olimpijske igre i WNBA će sigurno praviti pauzu. Za dres sa državnim grbom doći ću spremna fizički i u top formi. Samo da ne bude povreda", zaključila je Petrovićeva, uz konstataciju da uvek ide na pobedu i da veruje u odličan rezultat u Riju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC