• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džikić: Radosni zbog navijača

Autor mondo.rs

Partizan završava takmičenje u ABA ligi 2015/16 mečom protiv Olimpije, posle dužeg vremena u hali Tivoli.

 Partizan protiv Olimpije završava takmičenje u ABA ligi Izvor: MN PRESS

Ekipa Partizana u kompletnom sastavu (izuzimajući ozbiljno povređene Đumića i Andrića) je otputovala u Ljubljanu, na meč poslednjeg kola ABA lige.

Igraće se u ponedeljak od 18 časova, istovremeno sa još četiri utakmice čiji akteri su kandidati za ispadanje.

Domaćin sa skorom 10-15 deli od osmog do 12. mesta, sa pobedom više od Sutjeske (9-16), dok je Partizan (12-13) peti, pošto je od dolaska Aleksandra Džikića na poziciju šefa struke ostvario šest pobeda i samo jedan poraz, od Budućnosti u Podgorici.

"Protekla nedelja bila je vrlo turbulentna za naš klub, i to na više nivoa", rekao je Džikić za klupski sajt, jasno aludirajući na utakmicu protiv Cedevite na Novom Beogradu.

Partizan je deklasirao evroligaša rezultatom 82:61, ali je nekoliko dana kasnije ostao bez potpredsednika, Miroslava Berića, koji je odlučio da se povuče posle javno iznesenih zamerki srpskog premijera Aleksandra Vučića, da je rukovodstvo crno-belih indirektno odgovorno za uvredljiva skandiranja zato što navijačima nije objasnilo koliko su država i sam premijer pomogli klubu.

Berić će ostati u klubu do povratka predsednika Nikole Pekovića iz SAD, sredinom aprila, a Partizanu će meč u staroj ljubljanskoj dvorani "Tivoli" biti poslednji pre početka Superlige Srbije (datum se još ne zna).

"U Ljubljani imamo svoje planove, a sigurno je i da Olimpija ima svoje. Radosni smo zbog ponovnog susreta sa našim navijačima iz Slovenije i okolnih zemalja i unapred im se zahvaljujemo na podršci", dodao je Džikić.

Crno-beli su pre tri meseca u Pioniru pobedili "zmajčeke" 76:74, nakon što je Saša Zagorac promašio trojku uz zvuk sirene.

Iako teoretski još može da ispadne, Olimpija je ove nedelje pustila plejmejkera Zeka Rajta u ruski Avtodorožnik.

Partizan bi pobedom osigurao peto mesto, a u slučaju poraza bi mu bilo potrebno i da Cibona izgubi u Podgorici od Budućnosti.

"Želimo da poslednji meč u ovom delu sezone odigramo na visokom nivou i sa angažovanjem koje nas je krasilo u poslednje vreme", ne osvrće se na tabelu iskusni Čedomir Vitkovac.

PAROVI 26. KOLA:

Cedevita - MZT Skoplje 19.00

u ponedeljak:

Mega Leks - Metalac 18.00
Olimpija - Partizan
Tajfun - Igokea
Zadar - Sutjeska
Crvena zvezda - Krka (najava)
Budućnost - Cibona 21.00

TABELA: Budućnost 22-3, Zvezda 19-6, Cedevita 18-7, Mega 16-9, Partizan 12-13, Cibona 11-14, Zadar 11-14, MZT 10-15, Olimpija 10-15, Krka 10-15, Igokea 10-15, Metalac 10-15, Sutjeska 9-16, Tajfun 7-18.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC