• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rasplet u košarkaškoj Ligi BiH

Autor mondo.ba

Završen je regularni dio sezone u košarkaškoj ligi BiH, nakon čega je postalo poznato ko će igrati u Ligi za šampiona, Ligi za opstanak, te ko je putnik u niži rang takmičenja.

Košarkašima Igokee, jedinom bh. predstavniku u regionalnoj ABA ligi, u Ligi za šampiona BiH piključiće se Kakanj, Leotar (Trebinje), Mladost (Mrkonjić Grad), Spars (Sarajevo) i Široki (Široki Brijeg), koji su zauzeli prvih pet mjesta nakon regularnog dijela sezone u Ligi BiH.

Žrijeb za drugi dio sezone biće održan danas, a igraće se dodatnih 10 kola po dvokružnom sistemu, nakon čega će uslijediti plej-of, polufinale na dvije, a finale na tri pobjede.

Kada je donji dio tabele u pitanju, posljednjeplasirana Varda HE napustila je najviši rang i od naredne sezone igraće u Prvoj ligi Republike Srpske, dok će njenu sudbinu pokušati da izbjegnu Sloboda (Tuzla), Bošnjak (Hadžići), Zrinjski i Student (Mostar), te bijeljinski Građanski i BN Basket.

TABELA LIGE BIH: Kakanj 39, Leotar 37, Mladost 37, Spars 37, Široki 35, Student 33, Sloboda 32, Bošnjak 31, Zrinjski 30, Građanski 30, BN Basket 28, Varda HE 27.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC