• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Palasio: Dolazak u Partizan - potez karijere!

"Želim da igram tako da budem kriv ako izgubimo, a da svi budemo zaslužni ako pobedimo", opisao je sebe u jednoj rečenici momak sa Belizea.

 Palasio: Dolazak u Partizan - potez karijere!  Izvor: MONDO

Kada se na početku sezone pričalo o krajnjim dometima ekipe Partizana, pesimisti su svoj stav umnogome temeljili na izmeni koja je letos obavljena na poziciji plejmejkera.

Vontigo Kamings podigao je sebi cenu dobrim partijama na evropskoj sceni i potpisao za Makabi, a na upražnjeno mesto doveden je igrač više NBA timova Milton Palasio. Iako u Americi ima veću reputaciju od Kamingsa, u Srbiji je dočekan sa dosta skepse...

"Partizan pravi ekipu tako što je prvo popunjava domaćim igračima, a zatim ono što nam nedostaje tražimo u inostranstvu. Pre svega gledamo da stranac bude prava ličnost za nas. Ne treba nam igrač na kog će da se svaljuje odgovornost posle poraza, koji će da trenira po drugačijem programu i unapred traži beneficije", objašnjava trener crno-belih Duško Vujošević.

Kada se uklopio u Partizanov sistem i vratio se u formu posle povrede zbog koje je propustio prethodnu sezonu, Palasio je dokazao da je pravi.

Teško je u kolektivnom uspehu izmeriti težinu pojedinačnih učinaka i individualne zasluge, ali se mirne duše može reći da Partizan bez nesalomivog momka sa Belizea danas ne bi bio četvrtfinalista Evrolige!

U duelu odluke protiv Panatinaikosa (82:73), postigao je 24 poena i ulio ekipi sigurnost kada je bilo najpotrebnije, na početku i u završnici. Ako ovaj mladi tim ima lidera, onda je to Milton Palasio.

"Volim da kontrolišem utakmicu, zato sam tražio loptu u odlučujućim minutima i protiv Panatinaikosa i protiv Sijene. Naša jedina šansa je bila agresivna igra. Čim smo prestali da budemo agresivni, Panatinaikos je to iskoristio. Dva puta smo vratili loptu u zadnje polje i izgubili je. Rekao sam momcima da moramo da napadamo koš i da je to za nas veliki deo igre".

Kako se u Top 16 fazi povećavao ulog i psihološki pritisak, Palasio je pružao sve bolje partije.

"Kada sam igrao za Jutu Džez, često sam bio na terenu u četvrtoj četvrtini. Ljudi su me pitali kako tako dobro igram posle cele utakmice provedene na klupi. Ja želim da igram tako da budem kriv ako izgubimo, a da svi budemo zaslužni ako pobedimo. Ove sezone smo ponekad igrali loše u seriji. Tada sam krivio sebe i želeo sam da to nadoknadim, da počnemo da igramo dobro u seriji".

Šut mu je po dolasku u Beograd pominjan kao najveći nedostatak, a Panatinaikosu je dao tri trojke iz pet pokušaja!

"Dule je tu uradio sjajan posao. Nije me kritikovao, stalno mi je savetovao da se opustim i samo šutnem. Igrač često traži savršen šut i tako previše optereti samog sebe. Svaki dan vežbamo, radimo na tome. Odjednom sam shvatio da timovi stalno udvajaju Pekovića pod košem, a mene ostavljaju samog na šutu. To sam mogao da im naplatim jedino koševima!"

Atmosfera u hali "Pionir" i najveći uspeh kluba u poslednjih deset godina samo su učvrstili Palasija u zaključku do kojeg kaže da je došao ranije.

"Dolazak u Partizan je moj potez karijere! Znao sam to još odavno. Kada sam razmatrao Partizanovu ponudu, menadžer mi je rekao da je Dule dobar, zahtevan trener i da ćemo se lako složiti, jer sam i ja vredan, radan igrač. Mislim da je ispalo tačno tako".

Od 1. aprila počinje borba za plasman na Fajnal for. Taukeramika je veliko evropsko ime i ekipa čiji su kvaliteti poznati svakom pažljivijem košarkaškom navijaču. Ali Partizanov "plej" ne spada u tu grupu.

"Ne brinem se za Taukeramiku, nisam ih nikada ni gledao kako igraju. Sada uživam u osećaju posle pobede i uspeha koji smo ostvarili. Ja sam čovek koji živi u sadašnjem trenutku", jasan je Palasio.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC