• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda definitivno na drugom mestu!

Autor mondo.rs

Crveno-beli savladali Krku i obezbedili prednost domaćeg terena u polufinalu ABA plej-ofa. Krka izgubila, ali ostala u ligi.

 ZVEZDA - KRKA 77:67 Izvor: MN PRESS

Planirano - ostvareno!

Crvena zvezda Telekom ispunila je svoj zadatak i u hali "Aleksandar Nikolić" savladala rivala kome je donekle gorelo pod nogama. Ipak, na kraju utakmice i jedni i drugi bili su nasmejani.

ZVEZDA - KRKA 77:67 (22:25, 18:9, 20:17, 17:16)

Tim Dejana Radonjića trijumfom je definitivno prestigao Cedevitu i obezbedio prednost domaćeg terena u doigravanju. Na startu ABA plej-ofa, u prvom meču borbe za finale, Zvezda će ugostiti "jadranskog" vicešampiona 15. marta.

Istovremeno, borbena Krka ostala je u ligi jer je Sutjeska izgubila u Zadru, pa su stoga i igrači iz Novog Mesta zadovoljni završili meč i nasmejani krenuli u svlačionicu "Pionira".

Maik Cirbes (21 p, 9 sk) i Tarens Kinzi (15) predvodili su crveno-bele ka trijumfu kojim je branilac titule uspeo da završi ligaški deo iznad Cedevite, što je pre dva meseca bilo teško zamislivo, pošto su Zagrepčani imali dva trijumfa više i bolji međusobni skor.

Na drugoj strani, Matic Rebec (12 p), Ive Ivanov, Jure Lalić i Luka Lapornik (po 11 p) predvodili su otpor slovenačkog tima favoritu i u nekoliko navrata primorali Zvezdu na krajnji napor i evroligašku odbranu.

Igralo se u serijama u hali "Aleksandar Nikolić", a meč je definitivno prelomio Marko Simonović, ubacivši šest minuta pre kraja svoju treću trojku za nedostižnih i mirnijih 68:56, iako je Krka potom u poslednjem minutu prilazila na "minus 7".

Pred 1.518 gledalaca crveno-bele nije išao šut za tri (6/25), ali je promašaje van crte na 6,75 kompenzovala dobrim procentima pri šutu za dva (21/31) i čvrstom odbranom u odlučujućim periodima.

Sa još jednim ligaškim trijumfom, Zvezda se okreće jako važnom periodu sezone, koji će nastaviti već u petak, bitnom evroligaškom utakmicom protiv Panatinaikosa u Kombank areni.

ZVEZDA: Kinzi 15, Rebić, Dangubić, Lazić 4, Simanić, Micić 2 (4 as), Simonović 12 (3/8 za tri), Gudurić 7, Jović 5 (7 as), Miler 7 (1/6 za tri, 6 sk), Cirbes 21 (9 sk), Štimac 4 (4 sk).

KRKA: Rebec 12, Tratnik, Ivanov 11 (5 sk, 4 as), Rojc, Lalić 11 (7 sk), Tomić 5 (4 as), Mulalić 6, Kastrati 3, Dimec 8 (4 sk), Polutak, Ritlop, Lapornik 11 (7 sk, 5 izg).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC