• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama u Tivoliju: Partizan pao posle 4 produžetka!

Autor mondo.rs

Meč za pamćenje u ljubljanskoj dvorani i poraz crno-belih na oproštaju od ovosezonske ABA lige. Na kraju, 118:115!

 OLIMPIJA - PARTIZAN 118:115  Izvor: MN PRESS


Svih 3.200 posetilaca dvorane "Tivoli" dobro je "naplatilo" svoje ulaznice za meč Olimpija - Partizan!

Crno-beli su doživeli drugi "jadranski" poraz pod Aleksandrom Džikićem posle čak 60 minuta igre i četiri produžetka!

Na oproštaju najtrofejnijih klubova Slovenije i Srbije od ABA lige:

OLIMPIJA - PARTIZAN 118:115 (20:13, 24:22, 14:19, 13:17, 14:14, 9:9, 13:13, 11:8)

Džamar Vilson i Kevin Džons vukli su crno-bele ka pobedi, ali nisu imali snagu da ih i "dovuku" do 13. trijumfa. Za pobedu Beograđana nije bio dovoljan ni 41 poen američkog plejmejkera, kao ni 32 poena startnog krilnog centra Partizana!

Vilson je košgeterskom učinku dodao sedam skokova, šest asistencija i 12 iznuđenih faulova, za indeks korisnosti 46! Džons je poenima dodao i 11 skokova, za indeks 27.

Na drugoj strani, u pobedničkom timu je ključnu ulogu odigrao Sava Lešić, koji je završio meč sa 31 poenom, 21 skokom i indeksom 43!

Uprkos porazu, crno-beli i dalje imaju šansu da osvoje peto mesto, pod uslovom da Cibona u poslednjem meču ligaškog dela ne pobedi Budućnost u Podgorici. Sa druge strane, Olimpija je trijumfom "overila" opstanak, koji joj je izborio Zadar i pre završnice meča za pamćenje u Ljubljani.

OLIMPIJA: Rupnik 2, Robinson 14 (9sk, 8as, 8izg), Hrovat 10 (4sk, 4as, 4izg), Mesiček, Nikolić 8 (6sk), Vučetić 6, M. Lapornik 25 (4sk, 4izg), Lešić 31 (21sk), Mahkovic 4, Zakis 18 (8sk, 4as), Čančar.

PARTIZAN: Cvetković 19 (4sk, 8as, 3ukr), Aranitović, Džons 32 (11sk), Murić 7 (7sk), Marinković, Vitkovac 12 (5sk), Koprivica, Milutinović, Vilijams 4, Vrabac, Vilson 41 (7sk, 6as, 3ukr, 6izg).

Crno-beli su tri puta imali u rukama pobedu, a Olimpija je odlučivala tek u četvrtom produžetku!

Ljubljančani su u prvom poluvremenu imali 14 poena prednosti (42:28), koje je Džikićev sastav "poništio" početkom drugog dela. U (verovalo se) poslednjem kvartalu, crno-beli vodili su i osam poena prednosti.

Međutim, rano opuštanje gostiju i promašaje Eda Murića domaćin je iskoristio da se vrati u meč, da izbori produžetak i da rasterećen igra samo za pobedu, ne i za opstanak.

Vidno iscrpljeni, igrači oba tima nisu odstupali ni za pedalj u nastavcima i iz produžetka u produžetak pokazivali su ogromnu želju da pobede. Zato su i jedni i drugi zaslužili i dobili aplauz ljubljanske publike, koja duži "jadranski" meč nije imala priliku da vidi.

Izvor: MN PRESS

Olimpija je u prvom produžetku počela bolje, povela šest poena, ali su crno-beli stigli prednost i izborili još jedan dodatni period. U drugom su imali šut za pobedu, ali je Aleksandar Cvetković bio neprecizan. Ni tu nije bio kraj drame.

U trećem produžetku je Olimpija bila bliža pobedi, ali joj se Vilson još jednom suprotstavio i pogođenim polaganjem odveo utakmicu u poslednji, četvrti produžetak, u kojem su Ljubljančani bili bolji.

Na kraju, podvlačeći crtu pod ovom utakmicom, potrebno je konstatovati da je u njoj Džikićev Partizan doživeo tek drugi "jadranski" poraz i da je, uprkos njemu, završio sezonu sa realnim šansama da obezbedi petu poziciju, što nije delovalo realno posle poraza od Sutjeske, kada je aktuelni šef struke crno-belih preuzeo kormilo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC