• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA 6: Mladost slomila Leotar u produžetku!

Autor mondo.ba

Košarkaši Mladosti ostvarili su prvu pobjedu u tzv. "Ligi 6" za šampiona Bosne i Hercegovine i to poslije produžetka!

 Mladost - Leotar 85:79 Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

  Nakon derbija u Laktašima, u kojem je Igokea lagano nadigrala Široki, Mrkonjić Grad je u nedjelju uveče bio domaćin posljednjeg dvoboja prvog kola između Mladosti i Leotara.

Viđena je odlična i neizvjesna utakmica do kraja, a pobjeda je pripala timu iz Mrkonjić Grada poslije produžetka - 85:79 (17:22, 20:14, 19:18, 15:17, 14:8).

Trebinjski tim je bolje ušao u utakmicu u prvoj četvrtini i s pet razlike je riješio u svoju korist (17:22), da bi u drugom periodu izabranici Gorana Sladojevića uspjeli da nadoknade "minus" i na odmor odu s minimalcem za Leotar (36:37).

Izjednačena borba vodila se i u trećem kvartalu (19:18), ekipe su se smjenjivale u vođstvu, ali se u odlučujućih 10 posljednjih minuta ušlo s prednošću domaćina od "plus dva" (56:54).

Međutim, Trebinjci su u prvom dijelu četvrte četvrtine uspjeli da steknu nešto osjetniju prednost od pet, šest koševa, što su košarkaši Mladosti stigli i u finišu uspjeli da izjednače na 71:71 za produžetak.

Liga 6, prvo kolo:

Mladost- Leotar 85:79

Igokea- široki 68:52

Kakanj- Spars 80:66

 U dodatnih pet minuta Mladost je pogocima Aleksandra Radukića i Dragana Đuranovića uspjela da stekne "plus pet" pogodaka koje nije ispustila do kraja.

Radukić je u taboru Mladosti bio najefikasniji sa "dabl-dabl" učinkom od 23 poena i 13 skokova,"dabl-dabl" uknjižio je i Đuranović (17 poena, 10 skokova), dok je odličnu utakmicu još odigrao i Vojin Svilar sa 20 koševa. Dvocifreni košgeterski učinak kod Mrkonjićana upisao je i Draško Knežević (15) uz sedam asistencija.

U gostujućem trebinjskom timu, najefikasniji akter meča bio je Miroslav Radenković sa 25 koševa i osam uhvaćenih lopti, dvocifren broj poena su postigli Dejan Šakotić (14), Bojan Pelkić (12) i Marko Rikalo (11).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC