• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zmajevi još čekaju selektora

Autor mondo.ba

Košarkaška reprezentacija BiH i dalje bez selektora.

Košarkaška reprezentacija BiH još nije dobila selektora.

U Sarajevu je trebao biti održan Upravni odbor KS BiH, ali nije zbog kadrovskih problema, jer Upravni odbor nema legalitet, pa sjednica nije ni održana.

Problem je nastao jer nove članove Upravnog odbora Vinka Batinića i Dalibora Miloša mora potvrditi Skupština krovne bh. košarkaške organizacije.

"Statut Košarkaškog saveza BiH podrazumijeva da članove Upravnog odbora bira, odnosno potvrđuje isključivo Skupština, čiju smo sjednicu zakazali 23. marta u Zenici. Na dnevnom redu, osim potvrđivanja imenovanja novih članova Upravnog odbora, te izbora predsjednika i dva potpredsjednika, naći će se i izbor generalnog sekretara i finansijski izvještaj", pojasnio je za "Nezavisne" Harun Mahmutović, generalni sekretar KS BiH u ostavci.

Potvrdio je da je njegova odluka da se povuče s funkcije definitivna, ali i da će novonastala situacija značajno uticati, odnosno dodatno odgoditi proceduru izbora selektora.

"Prije nego što bude održana sjednica Skupštine ne možemo očekivati ni imenovanje selektora. Koliko ćemo još čekati na izbor zavisiće prije svega od ekspeditivnosti novog rukovodstva Saveza, ali u skladu s mojim iskustvima mislim da u naredna dva mjeseca ništa značajnije po tom pitanju ne treba očekivati", tvrdi Mahmutović.

Jedino što je u ovom trenutku jasno je da su na listi kandidata aktuelni trener Igokee Dragan Bajić, strateg Cibone Damir Mulaomerović i Željko Lukajić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC