• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pavićević: Nismo smeli da se nadigravamo s Megom

Autor mondo.rs

Trener Budućnosti kao razlog poraza na startu polufinala plej-ofa ABA lige navodi sjajnu igru "2 na 2" Mega Leksa za koju nisu imali rešenje, kao i nezaustavljive individualne akcije.

Luka Pavićević je nakon čestitki Mega Leksu na sjajnoj partiji i trijumfu na početku polufinalne serije plej-ofa ABA lige, priznao da je njegov tim odigrao meč bez adekvatne čvrstine u odbrani.

"Za ovakvu utakmicu nismo imali dovoljnu dozu čvrstine i oštrine i ušli smo u nadigravanje sa jednom mladom, talentovanom i poletnom ekipom. U tom nadigravanju sa Megom Leks nijedna ekipa u ABA ligi nije uspela da postigne dobar rezultat, pa nismo ni mi ovoga puta”, rekao je Pavićević posle poraza.

On je naročito pohvalio mlade asove Mege za nadahnutu igru u trenucima kada je Budućnost igrala solidno u defanzivi.

"Bilo je nekoliko velikih poteza koje su ti mladići uspevali da potegnu. Analizu ćemo napraviti u okviru pripreme za sledeći meč, ali mislim da nismo imali rešenje za njihovu igru '2 na 2' gde nam je Janković dolazio iz utrčavanja do samog obruča u više navrata. Ali posebno su nas povređivala njihova individualna rešenja kada smo igrali koliko-toliko dobru odbranu. Davali su nam koš ni iz čega, kako mi treneri volimo da kažemo”, objasnio je Pavićević.

Trener Budućnosti nije bio zadovoljan ni partijom svoje ekipe u ofanzivi.

"Naš napad je imao dosta izrađenih pozicija, međutim bilo je momenata kada smo imali... Da nazovemo to igru bez igre. Pustimo loptu, očekujemo da se stvari razviju same. Što je takođe i odraz odbrane Mega Leksa koja je jako agresivna i stvara vam privid da imate dosta prostora. To su stvari na kojima treba da radimo. U neprijatnoj smo situaciji, moramo da se skupimo i da ostvarimo pobedu u Sremskoj Mitrovici. Nema mnogo filozofije...", zaključio je Pavićević.

Aleks Marić
Izvor: YouTube

Najbolji igrač domaćeg tima Džulius Dženkins ne gubi nadu u povratak svog tima.

"Veoma teška utakmica. Nismo igrali dobru odbranu, pravili su nam mogo problema sa njihovom igrom '2 na 2'. U ovakvim utakmicama morate biti čvrsti u odbrani svih 40 minuta, a mi to nismo bili. U narednim danima moramo što bolje da se spremimo kako bismo bili bolji u sledećoj utakmici. Ja sam uvek optimista. Ne smemo da dozvolimo da nas ovaj poraz slomi. Moramo da nastavimo da radimo i da se borimo do kraja", prokomentarisao je Dženkins.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC