• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SENZACIJA! Mega je u finalu ABA lige!

Autor mondo.rs

Posle osvojenog Kupa Srbije, još jedan istorijski uspeh mladog tima.

 Mega Leks u finalu ABA lige Izvor: MN PRESS

Uspeli su!

Malo ko davao je šansu košarkašima Mega Leksa u polufinalnom duelu ABA lige protiv Budućnosti, ali izabranici Dejana Milojevića, iako najmlađi u ligi, pokazali su ogroman borbeni duh, ogroman kvalitet i po drugi put savladali favorizovanog rivala - 76:75!

Ako je pobeda u Podgorici bila ogromno iznenađenje, onda je teško naći epitet za trijumf u Sremskoj Mitrovici. Posebno kada se ima u vidu da je daleko iskusniji rival već početkom druge četvrtine došao do "plus 10".

Nije to uplašilo Timotija Luvavua (17 poena, 6 skokova, 4 asistencije), Nikolu Ivanovića (16p, 8sk, 8as), Radeta Zagorca (14p, 3as), Danila Nikolića (12p, 6sk)...

Posebno treba istaći da Nikoliću nije zadrhtala ruka kada je devet sekundi pre kraja, pri rezultatu 74:75 morao na liniju slobodnih bacanja, iako je nepun minut pre toga bio polovično uspešan u svom prvom gađanju "penala" u ovoj utakmici. Kada je bilo najpotrebnije, pogodio je i odveo svoj tim u finale...


Tamo će se Mega boriti sa Crvenom zvezdom Telekom ili Cedevitom, koji svoj drugi duel igraju u utorak u Zagrebu. Posle beogradskog, Zvezda vodi 1:0.

Uskoro opširnije...

ČETVRTA ČETVRTINA (14:20):

KRAJ! Mega je u finalu!

- 76:75 Danilo Nikolić je oba puta pogodio sa linije slobodnih bacanja, a zatim je usledio brz napad gostiju, ali i promašaj Dragićevića.

- 74:75 Mega ima napad, a Aleks Marić je, na iznenađenje mnogih, devet sekundi pre kraja faulirao Nikolića.

- 73:75 Još minut do kraja!

- 71:75 Hladnokrvni Dženkins pogađa za tri poena.

- 71:72 Zagorac je bio precizan na jednoj strani sa "penala", a Dragićević na drugoj. Tri minuta do kraja.

- 69:70 Čudna sudijska odluka, umesto kontre za Megu, dosuđen je faul nad Dragićevićem koji ide na liniju slobodni bacanja. Pogađa oba puta za sedam vezanih poena. Nešto manje od četiri minuta do kraja.

- 69:68 Tadija Dragićević iskustvom dovodi Budućnost u vođstvo. Poentirao je iz okreta, ali onda u odbrani nije uspeo da zaustavi Simeunovića.

- 67:66 Ofanzivni skok, a onda i koš uz faul za Tadiju Dragićevića. Pogađa za samo poen razlike. 5:40 do kraja.

- 67:63 Nikola Janković promašuje dva slobodna bacanja na šest i po minuta do kraja, ali sledi sjajna odbrana Ivanovića za kontru i poene Subotića.

- 65:63 Omar Kuk vraća Budućnost u život još jednom trojkom.

- 65:60 Omar Kuk trojkom vraća nadu Podgoričanima. Osam minuta do kraja utakmice. Pogađa ubrzo zatim i Sead Šehović za tajm-aut Dejana Milojevića.

- 65:55 "Trojka sa parkinga" Nikole Ivanovića za najveću prednost Mege!

- Nikola Ivanović je ponovo na terenu, srećom, nije ozbiljno povređen.

TREĆA ČETVRTINA (18:15):

- Zahvaljujući nekoliko ofanzivnih skokova, igrači Budućnosti imali su napad od 35 sekundi, ali nisu uspeli da poentiraju! Kraj treće četvrtine.

- 62:55 Umesto povređenog Ivanovića, "penale" je šutirao Rade Zagorac - dva od tri.

- Koškanje među igračima posle faula Aleksa Marića nad Nikolom Ivanovićem pri šutu za tri poena. Srećom, sve se brzo smirilo, a bek Mege imaće tri slobodna bacanja. 

- 60:55 Nikola Ivanović polaganjem iz kontre donosi "plus osam" za Megu uoči poslednjem minuta 3/4, ali je Džulijus Dženkins uzvratio trojkom.

- 57:51 Čuva Mega solidnu prednost košem Nikole Jankovića. Još tri minuta do poslednje četvrtine.

- 55:49 Promašaji Omara Kuka sa "penala" koštali su Budućnost pobede u prvom meču, a nastavlja bek Podgoričana da "maši" i u Sremskoj Mitrovici... Gosti za sada šutiraju slobodna bacanja 7/12, a Kuk 2/4.

- 53:48 Tadija Dragićević sa slobodnih bacanja prekida seriju Mege koja je bila 9:1.

- Odlično se brani Mega, međutim, greše domaći igrači u napadu. Još šest minuta do četvrte četvrtine, a problem im predstavljaju i četiri lične greške Luvavua.

- 53:46 Luvavu pogađa za tri, a onda i zakucava iz kontranapada! Najveća prednost Mege od početka utakmice.

- 47:45 Seriju 5:0 gostiju prekida Timote Luvavu posle dva minuta igre u drugom poluvremenu.

- 44:45 Samo jedno bacanje koristi Sead Šehović na početku treće četvrtine, ali potom njegov brat Suad poentira, a onda i Tadija Dragićević.

DRUGA ČETVRTINA (22:16):

Poluvreme. Sjajna serija domaćih košarkaša donela im je preokret od "-10" do "+4"! Dugo su se mučili igrači Mege da upišue prve poene u drugoj četvrtini, ali kada su uspeli, nisu se zaustavljali...

Odlično prvo poluvreme odigrali su Rade Zagorac (10 poena), Danilo Nikolić (9), Timote Luvavu (8), ali i NikolaIvanović (5p, 6as, 4sk).

Budućnost je u prve dve četvrtine predvodio Suad Šehović sa 11 poena.

Pogledajte najblji potez prvog poluvremena, zakucavanje Luvavua:



- 44:40 Nikola Ivanović je oba puta precizan sa linije slobodnih bacanja.

- 42:40 Mega vodi poenima Danila Nikolića 42 sekunde pre poluvremena!

- 35:36 Nikola Ivanović trojkom dovodi Megu na samo poen zaostatka dva minuta pre kraja druge deonice!

- 30:34 Sead Šehović je pogodio trojku za najveću prednost Budućnosti (10 poena), ali je identično uzvratio fenomenalni Rade Zagorac, a onda i Luvavu! Morao je Luka Pavićević da traži tajm-aut.

- 24:31 Konačno poeni Mege u drugoj četvrtini, posle skoro pet minuta igre! Luvavu je odlično proigrao Danila Nikolića koji je snažno "zakucao" sa dve ruke.

- 22:31 Trojka Tadije Dragićevića primorala je Milojevića da traži tajm-aut.

- 22:28 Mnogo grešaka i izgubljenih lopti na obe strane u prva tri minuta druge četvrtine.

- 22:26 Mega se odbranila u prvom napadu gostiju, ali je Nikolić promašio otvoren šut za tri. Usledio je još jedan loš napad Budućnosti, pa greška domaćih igrača, koju je kaznio Subotić iz kontre.

PRVA ČETVRTINA (22:24):

- 22:24 Trojkom Džozefa Budćnost je uspela da se vrati na plus četiri, ali je Veljković iz odbojke u poslednjoj sekundi prve četvrtine uspeo da poentira i smanji razliku.

- 18:18 Poenaima sa slobodnih bacanja Zagorac je doneo izjednačenje svom timu nešto više od minuta pre kraja prve četvrtine.

-16:18. Rade Zagorac je uspeo da približi Megu na dva poena, razlike, ali je Dženkins uzvratio "trojkom". Ipak, na isti način poentirao je i Zagorac. 2:05 do pauze.

- 9:14 Nikola Janković je bio siguran pod košem Budućnosti, ali je brzo uzvratio Tadija Dragićević. 4:22 do kraja prve četvrtine.

  - Sa pet vezanih poena (ukupno sedam do sada) Suad Šehović donosi prednost gostima 12:7, pa je Dejan Milojević primoran da traži tajm-aut.

- Posle četiri minuta igre rezultat je 7:7.

- Imaju šta da vide NBA skautu u "Pinkiju"! Posle Luvavua atraktivno "kucanje" i Suada Šehovića.

- Agresivna odbrana Budućnosti i trojka Seada Šehovića otvorili su meč, ali su igrači Mege brzo uzvratili. Zakucavanje Luvavua, pa "trojka", podigli su publiku na noge.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC