• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pavićević: Nismo bili čvrsti... Bravo Mega

Autor mondo.rs

Trener Budućnosti nakon još jednog šokantnog poraza od Mega Leksa u polufinalu plej-ofa ABA lige (76:75) mogao je samo da čestita rivalu plasman u finale.

 Pavićević: Nismo bili čvrsti... Bravo Mega Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Budućnost je imala samo jednu misiju u Sremskoj Mitrovici u subotu uveče - pobedu. Na njihovu žalost, nije uspela da je ostvari, a popravnog nema.

U ligaškom delu bili su najbolji, ali su u polufinalu nadigrani. Mega Leks bila je bolja ekipa u seriji, i to u dva meča.

Luka Pavićević izjavio je posle elimi9nacije da njegova ekipa nije imala preko potrebnu čvrstinu u igri.

"Čestitao bih ekipi Mega Leksa na pobedi i trijumfu u ovoj seriji. Ovo je bio još jedan uzbudljiv meč visokog inteziteta u kome smo na kraju mi opet propustili priliku da pobedimo i dođemo do toliko željenog finala. U utakmicama sa Megom veoma je važno da se drži visok nivo odbrane i konstantnost u čvrstini, što mi u ove dve utakmice nismo imali", prokomentarisao je Pavićević nakon poraza u Sremskoj Mitrovici.

Stateg Budućnosti smatra da je u ključnim momentima nedostajao bolji odgovor na presing domaćina po celom terenu.

"U ovom drugom meču smo bili značajno bolji nego u prvom, međutim pored odbrane neophodno je kontrolisati i napade. Kada igrate sa Megom morate da iskontrolišete taj njihov pritisak po celom terenu, usmeravanje napada u levo, što smo mi u momentima radili jako dobro, ali isto tako bilo je trenutaka kada u tome nismo uspevali", rekao je trener crnogorskog prvaka.

On je dodao da je njegoo tim odigrao bolje u "Pinkiju" nego pre pet dana u "Morači", ali i da mu je nedostajala koncentracija u finišu.

"Posle rezultatskog tobogana došli smo do pet poena prednosti i tu je trebalo da imamo veću dozu prisebnosti, da kompletiramo odbranu skokom odakle su nam poentirali, da ne napravimo faul kad ne želimo, a da istovremeno prodorima probijemo Meginu odbranu što smo u nekoliko navrata, posebno pred kraj meča, uspešno radili", objasnio je Pavićević.

U poslednjem minutu, smatra strateg “plavih”, presudila je veća želja mladog sastava iz Sremske Mitrovice.

"U samoj završnici presudila je veća energija i želja za pobedom što se desilo i u Podgorici. Još jednom čestitke domaćinu, nama ostaje žal što sjajnu sezonu nismo krunisali ulaskom u finale ABA lige i borbom za titulu", zaključio je Pavićević.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

pop73

Više sreće drugi put. Mega Vas je potpuno nadigrala i zasluženo pobijedila. Budućnost je mislila i da će osvojiti ABA ligu sa lakoćom, a ono ni polufinale se ne može proći. To je ono kada misliš da si već u finalu i prije odigrane utakmice. Ekipa istrošenih staraca protiv omladine ne ide.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC